Grammyji 2024 v znamenju ženskih zvezd glasbene industrije

ByA.K.

5. februarja, 2024 , ,
Grammys Taylor Swift Foto: Zajem zaslona YT

Grammyji 2024 v znamenju ženskih zvezd glasbene industrije

Na letošnji podelitvi nagrad Grammy so glavno vlogo prevzele  ženske zvezde glasbene industrije. Prestižne trofeje so domov odnesle Taylor Swift, SZA in Miley Cyrus. Pop zvezdnica Taylor Swift je prejela nagrado za najboljšo pop vokalno izvedbo in hkrati razkrila svojo dolgo pričakovano novico – izid novega albuma “The Tortured Poets Department” 19. aprila.

“Oboževalcem se želim zahvaliti tako, da vam povem skrivnost, ki sem jo skrivala pred vami zadnji dve leti,” je ob prejemu nagrade dejala Swift.

R&B izvajalka SZA je nagrado prejela za najboljšo R&B pesem za svojo skladbo “Snooze”. Ob zahvali se je spomnila svojih začetkov in skupnega potovanja z voditeljico Lizzo. “Prišla sem zelo, zelo daleč in ne morem verjeti, da se to dogaja. Ne zdi se mi resnično,” je dejala SZA.

Miley Cyrus je svojega prvega Grammyja osvojila za najboljšo solo pop izvedbo s pesmijo “Flowers”. Nagrado ji je izročila legendarna Mariah Carey. Cyrus je razkrila, da je komaj prišla na podelitev zaradi močnega dežja v Los Angelesu, a da bi za Mariah Carey naredila vse.

Edini koncert, ki se začne pravočasno

Najbolj pričakovana kategorija večera je bila album leta, nominirane so bile Swift, SZA in Cyrus. Swift je zmagala tudi v tej kategoriji in postala edina glasbenica v zgodovini Grammyjev, ki je to prestižno nagrado prejela štirikrat.

Podelitev Grammyjev je popestril komik Trevor Noah, ki se je pošalil, da je to “edini koncert, ki se začne pravočasno.” Na odru so se zvrstili številni nastopajoči, med njimi country pevec Luke Combs, ki se je pridružil Tracy Chapman pri duetu “Fast Car”. Indie rock zasedba boygenius, ki so jo ustanovili Phoebe Bridgers, Lucy Dacus in Julien Baker, pa je prejela kar tri nagrade, med drugim za rock izvedbo, rock skladbo in album alternativne glasbe za “The Record”.

Glasbene zmagovalce so izbrali člani snemalne akademije, ki so se v zadnjih letih prizadevali za diverzifikacijo članstva s povabilom več žensk in temnopoltih glasbenikov.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24