Gre SD na predsedniške volitve s svojim kandidatom? Ministrica za zunanje zadeve in predsednica stranke SD Tanja Fajon pravi, da se glede na zgodovino, tradicijo in terensko mrežo spodobi, da ima SD svojega predsedniškega kandidata

Predsednica SD Tanja Fajon je danes namreč dejala, da bo predsedstvo SD v ponedeljek med drugim razpravljalo tudi o kandidatih stranke za predsedniške volitve. Fajon je prepričana, da se glede na zgodovino, tradicijo in terensko mrežo stranke, spodobi, da se na volitve poda s svojim kandidatom. To stališče bo v ponedeljek podala tudi članom predsedstva.

Kandidacijski postopki v stranki tečejo. Fajonova ocenjuje, da bodo v naslednjih tednih tekli tudi intenzivni pogovori o možnih kandidatih, končno odločitev bi lahko v stranki sprejeli čez poletje. Odločali, da se bodo na podlagi strokovnosti poudarja ministrica.  Fajon pravi, da si želi močnega kandidata, ki bi stranko na volitvah zastopal s širšo podporo.

Za stranko, pa pravi, da so pomembne tudi jesenske lokalne volitve, saj računa, da bodo tudi na teh dosegli dober rezultat.

Foto: SD