Gucci vstopa v svet zdravja

Prstan je pametno zasnovano in uporabno orodje, ki zagotavlja zelo natančne podatke o uporabniku.

Gucci zopet preseneča in z modo vstopa na področje zdravja in dobrega počutja. 

“Pametni prstan” Gucci x Ōura je oblikovan z Guccijevim prepletenim logotipom G iz 18-karatnega rumenega zlata. Pleten vzorec se ovije okoli črnega titanovega traku, prevlečenega s posebnim premazom. Prav zaradi tega je to več kot le povprečen zdravstveni dodatek.

V prstan je nameščena tehnologija Ōura 3. generacije, ki vsebuje zbirko naprednih senzorjev najvišjega raziskovalnega razreda. Ti lahko berejo različne vitalne vrednosti in jih nato prikažejo prilagojeno zdravstvenim meritvam. V sporočilu za javnost so zapisali, da so senzorji prstana veliko močnejši kot nosljivi pripomočki na zapestju, ki zagotavljajo podobno zdravstveno statistiko.

Podatki, ki jih zajame prstan Gucci x Ōura, segajo od srčnega utripa in frekvence dihanja do temperature. S tem lahko predvidijo možne učinke stresa ali bolezni na telo. Prstan vključuje tudi funkcijo analize spanja, ki spremlja kakovost spanja glede na vitalne vrednosti in čas, porabljen v vsaki fazi spanja.

Vsak dan se prilagojene meritve nato prevedejo in povzamejo v različne vrednosti. Vrednosti so uporabnikom potem na voljo za odločitve in nasvete, kako optimizirati življenje za boljše zdravje. Do podatkov je mogoče dostopati prek aplikacije Ōura.

Uporabniki so po uporabi dejali, da je prstan pametno zasnovano in uporabno orodje, ki zagotavlja naravnost neverjetne podatke. Naprava jim je omogočila boljše zavedanje svojih življenjskih izbir. Poleg tega je prstan lahek, kompakten in eleganten.

Kaj je njegova posebnost v primerjavi z drugimi napravami? 

Ena od ključnih prednosti, ki ločijo Oura Ring od drugih podobnih naprav, je njegova sposobnost, da z visoko natančnostjo spremlja srčni utrip in variabilnost srčnega utripa (HRV). Prav tako je pomembna tudi sposobnost pokazati, kako se ti vitalni znaki spreminjajo med spanjem, meditacijo in drugimi vsakodnevnimi opravili. Na podlagi teh podatkov naprava tudi ocenjuje in svetuje kako izboljšati spanec.

Vir: New York Times/Wirecutter, Harpers Bazzar