Gucci za kreativnega direktorja zaposlil Valentinovega oblikovalca

Francoski koncern Kering, ki se ukvarja z luksuznimi izdelki, je Sabata De Sarno, višjega modnega oblikovalca pri Valentinu, imenoval za kreativnega direktorja svoje vodilne blagovne znamke Gucci.

Pri Gucciju bo moral oživiti usodo blagovne znamke, ki je leta 2021 ustvarila dve tretjini Keringovega dobička. Blagovna znamka je, po izjemni rasti v letih 2015-19, v zadnjih letih izgubila zagon.

39-letni De Sarno je svojo kariero začel leta 2005 pri Pradi. Nato se je preselil v podjetje Dolce & Gabbana in se leta 2009 pridružil podjetju Valentino. Preden je bil imenovan za modnega direktorja moške in ženske kolekcije, je tam opravljal več funkcij. Pri delu je tesno sodeloval tudi z glavnim direktorjem Valentina, Pierpaolom Picciolijem.

Piccioli je priljubljen na rdečih preprogah. Znan je po tem, da ekstravagantni glamur tradiciji slovite italijanske blagovne znamke doda sodoben pridih. Na primer s svetlo rožnatimi oblačili za ameriško pevko Zendayo.

“Ponosen sem, da se lahko pridružim hiši s tako izjemno zgodovino in dediščino. Gucci je skozi leta sprejemal in cenil vrednote, v katere verjamem,” je De Sarno povedal v Keringovi izjavi. “Navdušen sem, da lahko prispevam svojo ustvarjalno vizijo za blagovno znamko.”

“Pozdravljamo Keringovo odločitev,” je dejal Luca Solca, analitik družbe Bernstein. “Gucci – in Keringovi delničarji – potrebujejo pogum in izvirno stališče.”

Zagotavljanje rasti podjetja

Gucci je bil pod pritiskom, da mora hitro imenovati nekoga na eno najvišjih delovnih mest v modi, potem ko je novembra nenadoma odšel Michele. Ta je bil znan po svojem ognjevitem in spolno spremenljivem slogu ter priljubljen med pevci Harryjem Stylesom in Lady Gaga.

Na tem delovnem mestu je bil sedem let. Vendar je odšel zaradi napetosti z vodstvom družbe Kering, so povedali viri za Reuters.

Skupaj z Bizzarrijem, izvršnim direktorjem Gucci, je med letoma 2015 in 2019 poskrbel za hitro rast podjetja Gucci. Pri tem se je dobiček povečal za skoraj štirikrat.

Toda v zadnjih četrtletjih je Gucci začel zaostajati za tekmeci. Vključno s Hermesom in vodilno blagovno znamko LVMH Louis Vuitton. Njegova uspešnost na ključnem kitajskem trgu pa je postala vir zaskrbljenosti vlagateljev med blokadami COVID-19.

Vir slike

Ne spreglejte…

Gucci v Milanu obleče 68 enojajčnih dvojčkov v enaka oblačila

Dve bleščeči obleki iz lureksa z izrezi v obliki morskega psa, dve krojeni svileni obleki z izvezenimi češnjevimi cvetovi. To je bil trenutek prave vizualne drame.

Občinstvo, ki je bilo razdeljeno v dve ločeni sobi, do zadnjih trenutkov ni vedelo,… več tukaj

Komentar: