Guinnessova knjiga ima nova najzgodnejša dvojčka na svetu (video)

ByAna Koren

11. marca, 2023

Guinnessova knjiga ima nova najzgodnejša dvojčka na svetu

Dvojčka iz Kanade sta za svoj prvi rojstni dan dobila mesto v Guinnessovi knjigi rekordov. Adiah in Adrial Nadarajah sta bila namreč razglašena za najzgodnejša dvojčka na svetu, rodila sta se 4. marca 2022 in sicer 126 dni pred predvidenim rokom.

Bratec in sestrica sta naziv prevzela od ameriških dvojčic Keeley in Kambry Ewoldt, ki sta se leta 2018 rodila 125 dni prezgodaj.

Mama dvojčkov Shakina Rajendram ju je rodila pri 21 tednih in petih dneh, zdravniki so ji povedali, da dojenčka nimata možnosti preživetja.

“Skoraj so jih pustili umreti. Bili smo v šoku,” je Rajendram povedala Guinnessovi knjigi rekordov.

Običajna nosečnost traja približno 40 tednov in nekatere bolnišnice ne rešujejo otrok, rojenih pred 24. ali 26. tednom. Dvojčka Rajendrama so nato premestili v drugo bolnišnico, ki je bila pripravljena skrbeti za dojenčke, rojene v 22. tednu.

Dvojčka sta bila sprejeta v bolnišnico Mount Sinai v Torontu, kjer sta se soočila z zapleti zaradi možganske krvavitve in sepse.

“Velikokrat smo mislili, da jih bomo izgubili,” je dodal Rajendram.

Adrial je utrpel predrtje črevesja, kar je povzročilo okužbo krvi in ​​hudo vnetje. Na srečo sta si dvojčka po petih mesecih v bolnišnici opomogla in sta bila odpuščena v domačo oskrbo. Oba sta še vedno pod nadzorom različnih strokovnjakov, a zelo napredujeta.

Foto: Zajem zaslona Princesa.si

Ne spreglejte…

Poškodba glave pri otrocih: simptomi, ki jih ne smete prezreti

Poškodba glave pri otrocih: simptomi, ki jih ne smete prezreti. Starši so v teh primerih zelo prestrašeni, a je povsem normalno, da se otroci občasno z glavo udarijo ob robove mize, stranice postelje ali padejo z dvignjenih površin… več tukaj.