Gwyneth Paltrow: Nepo dojenčki je grd vzdevek

Gwyneth Paltrow, slavna igralka in soustanoviteljica wellness znamke Goop, je nedavno spregovorila o kontroverznem izrazu “nepo dojenček”. Vzdevek je slavna igralka označila za “grd”. Izraz se nanaša na mlade osebe, ki sledijo slavnim staršem v svetu zabave, kar je sprožilo razprave o nepotizmu.

Paltrow, stara 51 let je hči igralke Blythe Danner in režiserja Brucea Paltrowa, ima tudi dva otroka s frontmanom skupine Coldplay, Chrisom Martinom. Paltrow je povedala: “Zdaj obstaja vsa ta kultura nepo otrok in obstaja ta sodba, ki obstaja okoli otrok slavnih ljudi. Ampak nič ni narobe, če delaš ali želiš delati to, kar počnejo tvoji starši.”

Igralka je dodala, da se je sama znašla v tej kategoriji kot otrok slavnih staršev. Ko so jo vprašali o 19-letni hčerki Apple, je Paltrow povedala, da želi biti le študentka in se učiti. Po njenih besedah “nihče ne zajeda otroka, ki pravi: ‘Želim biti zdravnik kot moj oče in dedek.'”

Paltrow je tudi delila svoje mnenje o izrazu “nepo dojenček”, ki se je v zadnjem času pogosto uporabljal za opis mlajše generacije zvezdnikov, kot so Maya Hawke, Lily-Rose Depp, Maude Apatow, Zoe Kravitz in Dakota Johnson. “Mislim, da je to nekakšen grd vzdevek,” je dejala. Izrazila je upanje, da se bodo njeni otroci vedno počutili svobodne, da bodo sledili svojim strastem, ne glede na mnenje drugih.

Izraz “nepo dojenček” je postal precej priljubljen v Hollywoodu, sprožil pa je tudi razprave o tem, ali je upravičen ali ne. Čeprav niso nič novega, so ti mladi talenti, ki sledijo svojim staršem v zabavni industriji, zdaj bolj izpostavljeni in opaznejši kot kadarkoli prej.

vir

Foto: Instagram

Portal24