V filmu Moj policist je Harry Styles razgalil dušo in telo

Harry Styles ima še nekaj težko pričakovanih projektov, ki bodo kmalu ugledali luč sveta.

Eden takšnih je njegov film z dekletom Olivio Wilde, Don’t Worry Darling. Igra tudi v novem filmu režiserja Michaela Grandagea po knjigi Bethan Roberts z naslovom My Policeman. 

Zgodba je postavljena v petdeseta leta prejšnjega stoletja in se osredotoča na ljubezenski trikotnik med Tomom, ki ga igra Styles ter njegovima ljubimcema Marion in Patrickom.

Kakšen je zaplet Mojega policista?

V istoimenski knjigi Moj policist se zgodba osredotoča na Marion in Toma, ki delata kot učiteljica oz. policist. Spoznata se v Brightonu in se zaljubita. Potem se v mesto priseli moški po imenu Patrick. Patrick je kustos in žaluje zaradi smrti svojega ljubimca. On in Tom se zaljubita drug v drugega, a v petdesetih letih prejšnjega stoletja je homoseksualnost v Brightonu nezakonita.

Očitno nekaj časa uspeva, a sčasoma ljubosumje dvigne svojo grdo in morda neizogibno glavo. Naslednji del zgodbe se odvija približno 40 let kasneje. Tom in Marion sta se poročila, Patrick pa se vrne, da bi ju spet videl. Njegova vrnitev ima za par resne posledice.

Kdo je v igralski zasedbi Mojega policista ?

Policista iz naslova igra Styles, njegovo ženo Marion pa Emma Corrin, ki bi jo prepoznali vsi oboževalci The Crown. David Dawson igra muzejskega kustosa, ki ga Tom ljubi. V obdobju devetdesetih let prejšnjega stoletja Toma igra Linus Roache, Marion Gina McKee in Patricka Rupert Everett. 

Ali Moj policist temelji na resnični zgodbi?

V prispevku, ki ga je leta 2012 napisala za The Guardian, je Robertsova povedala, da so njeno knjigo navdihnili resnični dogodki, zlasti življenje pisca EM Forsterja. Forster je hodil s policistom po imenu Bob Buckingham. Bil je tudi prijatelj z Buckinghamovo ženo May.

“Medtem ko je živel z May, je Buckingham svojo polovico prostih dni in druge ure med tednom obljubil Forsterju. May, čeprav je bila ljubosumna in pogosto težavna, ni hotela poslušati, ko je bila opozorjena, da bo Forster razdrl njen zakon. Morda je tako kot Buckingham zase pridobila, kar je lahko ponudil Forster: ne le denarja (pogosto je dajal finančna darila), ampak tudi vstop v življenje kulturne elite.”

V primeru Forsterja in para je bil May na koncu njegov skrbnik, potem ko ga je zadela kap.

Kdaj si lahko ogledam film Moj policist?

Moj Policist bo na voljo na Prime Video od 4. novembra letos, če pa komaj čakate, si ga lahko ogledate v kinodvoranah od 21. oktobra.

Svetovno premiero bo film doživel na Toronto International Film Festivalu septembra, točen datum predvajanja pa še ni znan.

Ali obstaja tudi napovednik?

Prime Video je napovednik objavil 15. junija.

Foto: Zajem zaslona