Heidi Klum zaradi reklame s hčerko tarča kritik

ByAna Koren

14. oktobra, 2022
Heidi Klum zaradi reklame s hčerko tarča kritik

Znana znamka spodnjega perila Intimissimi je začela predvajati novo reklamo, v kateri sta glavni zvezdi slavni supermodel Heidi Klum (49) in njena 18-letna hči Leni.

Odzivi so deljeni. Nekateri so v skupnem oglasu matere in hčerke videli opolnomočenje žensk, pozitivno sporočilo, v katerem ena slavi drugo. Drugi reklamo vidijo kot nekaj popolnoma neprimernega.

Odzivi

Odzivi pa niso bili omejeni le na družbena omrežja, kjer tako rekoč ne nosiš nobene odgovornosti za napisano, ampak so se prelili tudi v medije. Ljudje, denimo, menijo, da “mati in hči še naprej prevzemata modno industrijo”.

Harper’s Bazaar je ostal pri ugotovitvi, da je “zdrave med nami sram”. 

Najdlje je šel Daily Mail, katerega novinar je napisal nenavaden članek. Reklama v kateri Heidi in Leni skačeta v spodnjem perilu se novinarju zdi čudna. Piše, da mati in hči tako reklamirata, brez kompleksov, obe lepi, polni samozavesti in blizu – incestu!

To počne zaradi sebe

“Temu ne bi ravno rekli materinska ljubezen. Kot dodaten dokaz, da modni svet ne pozna meja, je Heidi Klum pozirala v nizu mehkih slik s svojo najstniško hčerko Leni, ki jo poljublja v enem kadru, drgne modrček ob modrček v drugem,” piše v Daily Mailu.

“Komu se je zdelo dobro, da se mama in hčerka skupaj slikata v modrčkih, spodnjicah in petah? To je tako zanič. Karkoli že je – fuj,” je ogorčeno zapisal novinar. Dodal je, da Haidi Klum vse to počne zaradi sebe.

“Recite mi, da sem cinik, vendar se mi zdi to neiskreno. Po eni strani modni industriji uspe, da se njeni potrošniki počutijo slabo. Heidi sama je vedno veljala za preveč komercialno za visoko modo. Ta video nas sprašuje: Kaj mora Heidi Klum dokazati? Ali jo skrbi, da bi bila njena hčerka kolateralna žrtev? Kateri otrok se želi vrniti na njeno fakulteto, potem ko je incestuozno poziral z njeno mamo?”, med drugim navaja Daily Mail. Slednji ugotavlja tudi, da je Leni Klum lepo dekle, a prenizka, da bi bila model. Slednje, da velja tudi za hčerko Kate Moss, ki da je srčkana, a ni material za takšno manekenstvo.

Heidi Klum odzivov na reklamo še ni komentirala.

Foto: Heidi Klum Instagram