Hekerji objavili e-naslove uporabnikov Twitterja, ste med njimi?

ByA.K.

6. januarja, 2023

Hekerji objavili e-naslove 200 milijonov uporabnikov Twitterja

Hekerji so ukradli e-naslove več kot 200 miiljonov uporabnikov Twitterja in jih objavili na spletnem hekerskem forumu.

“Poteza bo, žal, povzročila veliko vdorov, ciljnega lažnega predstavljanja (fišinga) in zlonamernega objavljanja pravih identitet spletnih uporabnikov,” je na Linkedinu zapisal Alon Gal, soustanovitelj izraelske družbe za kibernetsko varnost Hudson Rock, ki pravi, da je to eno največjih uhajanj podatkov, kar jih je kdaj videl.

Gal je o vdoru prvič poročal 24. decembra. Twitter zadeve ni komentiral. Prav tako ni jasno, kakšne ukrepe so v podjetju sprožili oz. ali so uvedli sploh kakšne.

Posnetki zaslona hekerskega foruma, na katerem so se podatki pojavili v sredo, so naglo zaokrožili po spletu.

Troy Hunt, snovalec spletne strani Have I Been Pwned, na kateri spremlja spletne kršitve, je objavljene podatke preveril in potrdil njihovo pristnost.

Kdo bi bil lahko za vdorom, še vedno ni jasno, prav tako ni znana storilčeva lokacija. To bi se lahko zgodilo že leta 2021, se pravi, preden je lani podjetje prevzel Elon Musk.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Musk: odstopil bom, ko najdem nekoga, ki je dovolj neumen, da sprejme to delo

Elon Musk je dejal, da bo odstopil s položaja vodje Twitterja, “takoj ko bo našel nekoga, ki je dovolj neumen, da sprejme to delo”. Dodal je, da bo po tem skrbel le še za programsko opremo in strežniške ekipe.

Muskov odgovor prihaja po anketi, v kateri je uporabnike družbenega omrežja vprašal, ali želijo, da odstopi. Uporabniki so se odločili, 57,5 ​​odstotka jih je glasovalo za Muskov odhod. Musk je napovedal, da bo ukrepal glede na rezultate ankete. V raziskavi je sodelovalo 17.502.391 uporabnikov… več tukaj.