Hitro in preprosto a tako zelo dobro, rižota po milansko

Rižota po milansko je hitra in slastna jed, ki jo tradicionalno pripravljajo v Italiji. A je zaradi svojih odlik zaslovela po vsem svetu. Za pripravo italijanske klasike boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:
  • 1 liter vode
  • 1 kocka za zelenjavno jušno osnovo
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 ščepec soli in popra
  • 1 ščepec žafranove niti
  • 300 g riža arborio
  • 100 ml belega vina
  • 100 g parmezana
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici svežega peteršilja
Postopek priprave

V loncu zavrite kocko za zelenjavno osnovo v 1 litru vode.

V loncu segrejte olivno olje, dodajte čebulo, začinite s soljo in poprom ter na zmernem ognju med mešanjem kuhajte do mehkega približno 5 minut.

Nato dodajte riž in kuhajte 1 minuto.

Žafran nadrobite v vino in dodajte k rižu.

Kuhajte in med kuhanjem mešajte, dokler se vino ne vpije.

Prilijte 1 skodelico tople juhe in med stalnim mešanjem kuhajte na zmernem ognju.

Nadaljujte z dodajanjem juhe, dokler riž ni al dente, skupaj približno 20 minut.

Rižoto začinimo s soljo in poprom. Vmešajte sir, maslo, peteršilj in takoj postrezite.

Dober tek!

Ne spreglejte…

Kremasta, vroča rižota z grahom in kozjim sirom

Kremasta, vroča rižota z grahom in kozjim sirom. Topla rižota je čudovita jed na hladen dan. Riž in grah sta hkrati tudi hranljiva kombinacija. Če niste ljubitelj kozjega sira, ga zamenjajte s sirom, ki ga imate radi. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

One thought on “Rižota po milansko: hitro in preprosto, a tako zelo dobro”

Komentar: