Hitro, okusno in enostavno: Kremna juha iz bučk
Lahka in kremna bučkina juha je prava izbira za lahek in okusen obrok. Po serviranju lahko juhi po želji dodate malo kisle smetane, krutonov ali bučnih semen. Za pripravo juhe boste potrebovali okoli 45 minut, Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest krožnikov juhe.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 600 g bučk
- 300 g krompirja
- 1 glavica čebule
- 2 stroka česna
- 1,5 l vode
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
Postopek priprave
Čebulo sesekljajte na kocke, česen stisnite, bučke pa narežite na manjše kose. Krompir operite, olupite in narežite na manjše kocke.
Na srednjem ognju segrejte olje in dodajte čebulo, pražite 5 do 7 minut, da se zmehča. V lonec dajte česen in ga pražite pol minute, pomembno je, da se ne zažge.
V lonec dodajte bučke in vse skupaj na kratko podušite. Dodajte narezan krompir, 2/3 vode ter sol in poper po okusu.
Kuhajte 25 – 30 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.
Odstavite z ognja in s paličnim mešalnikom sesekljajte zelenjavo v kremno juho.
Če je pregosto, dodajte še malo vode in vrnite na ogenj, da zavre. Vročo juho postrezite s koščki popečenega kruha.
Foto: Pexels
Ne spreglejte…
Slastna juha polna zelenjave, čičerike in obogatena s parmezanom
Ta barvita juha je polna čičerike in zelenjave in je enostavna za pripravo. Vse sestavine je treba dati v lonec in počakati, da se dovolj zmehčajo. Tisto, kar naredi to juho posebno, je mešanica rožmarina, parmezana, limonine lupinice in popra, ki jo dodate na koncu priprave… več tukaj.