Hitro, preprosto in dobro: Fettuccine s česnom in parmezanom

To je recept za kremne testenine fettuccine s česnom in parmezanom. Jed je hitra in preprosta, za pripravo boste potrebovali le 35 minut in eno večjo ponev. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 30 g masla
  • 4 stroki česna, strti
  • 470 ml piščančje juhe
  • 240 ml mleka
  • 230 g fettuccina
  • Sol, po okusu
  • Poper, po okusu
  • 25 g naribanega parmezana
  • 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja

Postopek priprave

V večji ponvi na zmernem ognju stopite maslo. Dodajte strt česen in ga pražite približno 1 minuto.

Zalijte s piščančjo osnovo in mlekom, dodajte testenine ter po okusu začinite s soljo in poprom. 

Zavrite, nato zmanjšajte ogenj in med občasnim mešanjem kuhajte 18 do 20 minut oziroma dokler testenine niso skuhane po vaših željah. 

Vmešajte parmezan in če je omaka pregosta, po potrebi dodajte mleko, dokler ne dosežete želene gostote. 

Odstavite z ognja, potresite s sveže sesekljanim peteršiljem, po želji še z malo parmezana in postrezite.

Dober tek!

vir in foto

Ne spreglejte…

Domače testenine, ni zapleteno, le pravila 1:100 se držite

Za prave testenine je pomembno imeti potrpežljivost in ne obupati, tudi, če se vse drobi. Izšlo se bo brez skrbi, bolele vas bodo roke, potili se boste a je vredno. Delamo v razmerju 1 jajce in 100 gramov gladke moke.

Morda se na prvi pogled zdi nemogoče, a z malo truda in časa boste dobili testo popolne konsistence, iz katerega bodo kasneje nastali čudoviti svilnati rezanci. Rezanci so lahko tanjši, debelejši, kakor želite… več tukaj.

By A.K.

Komentar: