Hokejisti SŽ Olimpija do 18. naslova državnih prvakov

ByAna Koren

14. januarja, 2023

Hokejisti SŽ Olimpija do 18. naslova državnih prvakov

Hokejisti SŽ-ja Olimpije so zanesljivo ubranili naslov državnih prvakov. Na drugi tekmi finala so v gosteh s 3:6 ugnali SIJ Acroni Jesenice in finalno serijo za 18. naslov v samostojni Sloveniji dobili z 2:0 v zmagah.

V Ljubljani je bilo 4:0 za Olimpijo, ki je tokrat temelje za uspeh postavila že v prvi tretjini, ki jo je dobila z 0:3. Jaka Šturm in Nik Simšič sta zadela v razmiku 18 sekund, tretji zadetek v prvi tretjini pa je dosegel Aleksander Magovac.

Šturm in Simšič za vodstvo Olimpije z 0:2 zadela v razmiku 18 sekund

Uvodni zadetek je bil delo četrte peterke. Šturm je preigral Jezovška in z natančnim strelom premagal Urbana Avsenika. Slednji je v jeseniških vratih dobil priložnost zaradi bolezni Finca Anttija Karjalainena. Nik Simšič je 18 sekund pozneje plošček poslal v desni zgornji kot Avsenikovih vrat. V 18. minuti je Olimpija še povečala vodstvo. Magovac je obšel jeseniški gol in tudi s pomočjo Logarja zvišal na 0:3. Olimpijin vratar Anthony Morrone je moral v prvi tretjini ukrotiti le šest strelov (v strelih je bilo 6:15).

Jesenice so upale, da bodo pred svojimi navijači (v Podmežakli je bilo 3000 gledalcev) premagale večne tekmece in izsilile tretjo tekmo, vendar je njihova obramba zdržala le do 9. minute.

Zajc in Blomberg zadela od daleč


Olimpija ni popuščala. V drugi minuti druge tretjine je Miha Zajc presenetil Avsenika s strelom od daleč. Jeseničani so hitro vrnili z isto mero. Branilec Niki Blomberg je uspel v 23. minuti premagati Morrona in razveseliti številne navijače v Podmežakli. Sledile so velike priložnosti zmajev s samostojnimi prodori. Avsenik je preprečil še višje Olimpijino vodstvo in ohranjal trohico upanja na preobrat. V 34. minuti ni bilo rešitve. Jaka Sodja je sprožil z leve strani, Tjaš Lesničar pa je plošček nesrečno preusmeril v svoj gol.

Jeseničanom za uteho zadnja tretjina


Po dveh tretjinah je bilo razmerje v strelih 14:28. V tretji tretjini je Šturm dosegel svoj drugi zadetek, zadnjo besedo pa so imeli vendarle Jeseničani, ki so dosegli dva zadetka in ublažili poraz. V 54. minuti je Patrik Rajsar izkoristil zmedo v Olimpijini obrambi in potisnil plošček v mrežo, Miha Logar pa je v 57. minuti z igralcem več zadel z modre črte. Vmes je Morrone ubranil kazenski strel Žana Jezovška. Dve minuti pred koncem je šel Avsenik iz jeseniških vrat, kar pa ni prineslo preobrata.

vir Foto: zajem zaslona