Hollywood: Russell Brand obtožen spolnih napadov

ByAna Koren

17. septembra, 2023 ,

Hollywood: Russell Brand obtožen spolnih napadov

Nekdanja zvezda hollywoodskih filmov, komik in igralec Russell Brand je bil obtožen resnih kaznivih dejanj, vključno s posilstvom, spolnimi napadi in čustveno zlorabo štirih žensk med letoma 2006 in 2013. Obtožbe so bile podane v skupni preiskavi, ki so jo opravili Sunday Times, Times in Channel 4’s Dispatches. Kljub temu, da je Brand zanikal vse obtožbe. Brand trdi, da so bili vsi njegovi odnosi vedno sporazumni in jih označil za del “koordiniranega napada.” Podrobnosti, ki so jih razkrile žrtve in ki so bile objavljene v medijih pa so šokantne.

Obtožbe vključujejo trditev ene ženske, da jo je Brand posilil ob steni v svojem domu v Los Angelesu, medtem ko je druga ženska trdila, da jo je napadel, ko je bila stara 16 let in še vedno hodila v šolo. Tretja ženska je trdila, da jo je Brand spolno napadel, medtem ko je delala z njim v Los Angelesu. Zagrozil ji je s pravnim postopkom, če bo kateri koli drugi osebi povedala za dogodek. Četrta ženska je trdila, da jo je Brand zlorabljal tako fizično kot čustveno.

Dispatches Russell Brand – In Plain Sight

Obtožbe so bile razkrite v dokumentarcu “Dispatches Russell Brand – In Plain Sight,” ki je bil predvajan na Channel 4, in v člankih v Sunday Timesu. Po objavi obtožb je Brand nadaljeval z načrtovanim komedijskim nastopom v gledališču Troubadour Wembley Park Theatre v severozahodnem Londonu. Občinstvu je sicer namignil na obtožbe, vendar jih ni neposredno obravnaval.

Čeprav Metropolitanska policija ni omenila komika po imenu, je sporočila, da je bila obveščena o medijskih poročilih o spolnih napadih, vendar ni prejela nobene prijave. Sunday Times je poročal, da so se vse žrtve odločile spregovoriti šele, ko so jih novinarji pristopili. Večina žrtev se je odločila ostati anonimna.

Kljub temu, da je Brand v videoposnetku, objavljenem na YouTubu in X, zanikal vse obtožbe, so podjetja, kot sta Tavistock Wood in Channel 4, izrazila zgroženost in prekinila vse poklicne vezi z Brandom. BBC, za katerega je Brand v preteklosti delal, je poudaril svoja pričakovanja glede vedenja na delovnem mestu. BBC je dodal, da bo prisluhnil vsem, ki bodo izrazili pomisleke glede katerega koli vprašanja, povezanega s katerim koli posameznikom, ki dela na BBC v preteklosti ali sedanjosti.

Te obtožbe proti Brandu prihajajo po obdobju, v katerem je bil znan kot spletni vplivnež na področju dobrega počutja. Med drugim je gostil radijske in televizijske programe za Channel 4, MTV, Radio X in BBC ter igral v hollywoodskih filmih, kot so “Forgetting Sarah Marshall,” “Get Him To The Greek” in “Arthur”.

vir Foto: Zajem zaslona YT

Portal24