Hollywood se pripravlja na podelitev zlatih globusov

ByAna Koren

7. januarja, 2024 ,

Hollywood se pripravlja na podelitev zlatih globusov

Hollywoodske zvezde se pripravljajo na enega največjih dogodkov v filmski industriji – podelitev zlatih globusov. Po izjemnem letu za kinematografe, v katerem sta na blagajnah kraljevala Barbie in Oppenheimer, je pričakovanje za letošnjo slovesnost še večje. Nominacije so razkrile napeto tekmovanje med filmskimi ustvarjalci, ki obljublja številna presenečenja in vznemirjenje.

Med glavnimi nominiranci najdemo:

  • “Barbie” z devetimi nominacijami,
  • “Oppenheimer” z osmimi nominacijami,
  • “Morilci cvetne lune” in “Reveži” s sedmimi nominacijami vsak,
  • “Pretekla življenja” s petimi nominacijami,
  • “maj december,” “Anatomija padca,” in “Maestro” z vsak po štiri nominacije.

Med nominirankami za najboljše ženske vloge so Emma Stone, Sandra Hüller, Lily Gladstone in Carey Mulligan, ki se potegujejo v dveh kategorijah – drama in muzikal ali komedija. Medtem ko Paul Giamatti, Jeffrey Wright, Leonardo DiCaprio in Bradley Cooper izstopajo med nominiranci za najboljše igralce.

Poleg tega so na seznamu nominirancev tudi filmi, kot so “Killers of the Flower Moon,” ki pripoveduje zgodbo o brutalnih umorih v plemenu Osage v dvajsetih letih 20. stoletja, in “Poor Things,” ki spremlja pustolovščino ženske s presajenimi možgani. Med novimi kategorijami na letošnjih zlatih globusih je tudi tista, ki priznava dosežke v blagajni, v kateri sta “Barbie” in “Oppenheimer” zasijala kot najbolj donosna filma leta.

Kdaj se bo slovesnost odvijala in kje jo lahko spremljam?

Podelitev zlatih globusov bo predvajana na omrežju CBS v ZDA in po vsem svetu na Paramount+. Slovesnost se bo odvijala v hotelu Beverly Hilton v Beverly Hillsu v Kaliforniji in se začne ob 01:00 GMT, običajno pa traja od tri do štiri ure. To je prva večja slovesnost v sezoni podelitve filmskih nagrad, ki bo svoj vrhunec dosegla s podelitvijo oskarjev 10. marca.

Letošnjo podelitev bo vodil ameriški komedijant in igralec Jo Koy, ki je v preteklosti že vodil številne posebne oddaje za Comedy Central in Netflix. V kategorijah najboljših igralcev in igralk ter novih kategorijah pa se nem obeta napet boj med filmskimi ustvarjalci.

Zlate globuse si boste lahko ogledali na omrežju CBS v ZDA ter na Paramount+ po vsem svetu. Med novimi kategorijami sta tudi “najboljši stand-up komik na televiziji.” Za nagrado se tam potegujejo Ricky Gervais, Trevor Noah, Chris Rock, Amy Schumer, Sarah Silverman in Wanda Sykes. V kategoriji “nove kinematografske in blagajniške dosežke” pa so nominirani najbolj uspešni in hvaljeni filmi leta, med njimi “Barbie” in “Oppenheimer,” ter filmi, ki se običajno ne prikažejo med podelitvijo nagrad, kot so “John Wick,” “Misija: Nemogoče” in “Varuhi galaksije.”

Letošnji zlati globusi obetajo napet večer in priložnost, da se spoznamo s številnimi odličnimi filmi in televizijskimi serijami, ki so zaznamovali leto 2023. Ne zamudite velikega dogodka, ki bo razkril zmagovalce in najboljše ustvarjalce v svetu zabave.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24