Holmenkollen:  Zmaga v roke domačinke Kvindal, Nika Prevc druga

Nika Prevc [Foto: Zajem zaslona]

Holmenkollen:  Zmaga v roke domačinke Kvindal, Nika Prevc druga

Ikonični Holmenkollen je bil prizorišče druge posamične ženske tekme norveške turneje svetovnega pokala v smučarskih skokih. V ospredju je bila domačinka Eirin Maria Kvandal, ki je z odličnim finalnim skokom dolžine 125 metrov osvojila zmago in za dve točki ter dve desetinki prehitela slovensko senzacijo Niko Prevc. Nika je v finalu pokazala izjemen skok dolžine 127,5 metra, a se je morala zadovoljiti z drugim mestom. Na tretjem mestu je pristala Eva Pinkelnig, ki je v finalu skočila 123 metrov.

To tekmovanje je imelo pomembne posledice za boj za veliki kristalni globus, saj je Nika Prevc z drugim mestom povečala svojo prednost pred najbližjo zasledovalko Pinkelnig na 189 točk v skupnem seštevku. Po prvi seriji je vodila Nemka Katharina Schmid, ki pa je svoje vodstvo izgubila z manj uspešnim finalnim skokom dolžine 117 metrov in končala na šestem mestu.

Ema Klinec, ki je bila po prvi seriji na tretjem mestu, je s skokom dolžine 120,5 metra zaključila tik za stopničkami na četrtem mestu, medtem ko je Nika Križnar s skokom 118 metrov zdrsnila na dvanajsto mesto. Katri Komar se s skokom 103,5 metra ni uspela uvrstiti v finale.

V skupnem seštevku norveške turneje trenutno vodi Kvandal

V skupnem seštevku norveške turneje trenutno vodi Kvandal, sledijo ji Schmid in Pinkelnig, medtem ko je Nika Prevc na petem mestu. Vendar pa se v skupnem seštevku za veliki kristalni globus situacija razlikuje, saj Prevc vodi s 1225 točkami pred Pinkelnig, ki jih ima 1036. Sezona se nadaljuje s še petimi tekmami.

Po tekmi je bila Nika Prevc kratka in jedrnata, izrazila je zadovoljstvo predvsem zaradi zadnjega skoka: “S skoki danes nisem najbolj zadovoljna, nekako se nisem našla v počepu. Sem pa lahko zadovoljna z današnjim kvalifikacijskim skokom. Od tam lahko štartam in delam naprej za Trondheim. Današnjo tekmo bom pozabila, šla naprej in uživala.”

Trener slovenske reprezentance, Zoran Zupančič, je izrazil ogorčenje nad odločitvami žirije: “Čestital bi Niki Prevc za zmago na današnji tekmi, ki je bila ukradena od žirije. Žal to moram reči, saj to ni več vodenje tekmovanja. To se ni zgodilo enkrat, ampak se to kar dogaja. Upam, da se te stvari uredijo. Žal je tako, da lahko počnejo z nami, kar hočejo.” 

Svetovni pokal se nadaljuje s tekmovanjem sredi tedna v Trondheimu, kjer se bodo tekmovalke ponovno pomerile za pomembne točke v boju za svetovni pokal.

[Vir: RTV SLO MMC]; Portal24; Foto: Zajem zaslona