Holmenkollen: Zmagal je Johann Andre Forfang, Domen Prevc četrti

Domen Prevc [Foto: Zajem zaslona 24UR]

Holmenkollen: Zmagal je Johann Andre Forfang, Domen Prevc četrti

Na kultnem prizorišču Holmenkollen v Oslu se je odvijala tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih, kjer je Domen Prevc po prvem skoku obetal s prvim mestom, a je v finalu zdrsnil na četrto mesto. Zmagal je norveški skakalec Johann Andre Forfang, ki je domači publiki pričaral nepozaben dan.

Domen Prevc je s prvovrstnim skokom dolgim 134,5 metrov in doskokom v telemarku prevzel vodstvo po prvi seriji, pred drugouvrščenim Stefanom Kraftom iz Avstrije. Vendar se je slika popolnoma obrnila v finalni seriji, kjer je Prevc s krajšim skokom padel na četrto mesto, za Kraftom, ki je končal na tretjem mestu z le dve desetinki točke prednosti.

Za mano je čudovit dan. Res so se stvari skoraj čisto poklopile. V drugi seriji je malo manjkalo. Zelo sem vesel, čeprav je bilo prvo mesto po prvi seriji in zdaj četrto mesto, a glede na treninge in ves pretekli teden sem zelo vesel, kako sem to izpeljal.

Domen Prevc

Poleg Domna Prevca so imeli Slovenci po prvi seriji razloge za optimizem tudi pri Petru Prevcu in Lovru Kosu, ki sta zasedala šesti in sedmi položaj. Kljub temu sta oba v finalu zabeležila manjši padec na lestvici, kjer je Peter Prevc končal na 11., Kos pa na 13. mestu. Timi Zajc, ki je bil po kvalifikacijah na sedmem mestu, je po prvem skoku zasedal 26. mesto, a se je z boljšim finalnim skokom prebil na 20. mesto.

Odzivi po tekmi

Domen Prevc je kljub izgubi prvotnega vodstva ostal pozitiven: “Za mano je čudovit dan, kljub malenkost slabši drugi seriji.” Peter Prevc je priznal, da mu je napaka pri doskoku prinesla padec na lestvici: “Vikend v Oslu je končan, prva postojanka Raw Aira je mimo. Na drugi tekmi sem imel boljše izhodišče po prvi seriji kot včeraj, a se mi je pri točnosti na mizi zgodila napaka, zato sem namesto napredovanja prišel do nazadovanja na lestvici.” Lovro Kos: “Dva lepa skoka, v prvem malo več sreče kot v drugem. Še vedno sem zelo zadovoljen, sem pa izboljšal najboljšo uvrstitev v Oslu in grem lahko mirno naprej.”

Trener Robert Hrgota je pohvalil visok nivo skakanja svojih varovancev: “Prva postojanka je za nami. Zapuščamo jo z mešanimi občutki, predvsem zaradi rezultatov. Nivo skakanja je pri fantih zelo visok, res jih moram pohvaliti, da so dobro odprli turnejo. Verjamem, da se bo poklopilo tudi s skakalnicami in da lahko pričakujemo dobre rezultate naprej.”

Tekma v Oslu je bila prva postaja norveške turneje, ki se bo nadaljevala v Trondheimu. Slovenski skakalci, polni upanja in z visokimi pričakovanji, se že pripravljajo na nove izzive, kjer bodo lovili nove točke za svetovni pokal.

Zmagovalec Johann Andre Forfang in ostali tekmovalci se zdaj ozirajo proti prihodnjim tekmam, kjer bo konkurenca prav tako močna in napeta. Za slovenske skakalce tekma v Oslu predstavlja pomembno izkušnjo in motivacijo za nadaljevanje sezone.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona