Hrustljave, sveže napolitanke, narejene doma

ByAna Koren

23. decembra, 2022

Kako doma, hitro narediti napolitanke

Hrustljave sveže napolitanke! Napolitank doma sploh ni težko narediti, verjemite. In morda bodo po tem vsi tisti, ki ne marajo kuhanja ali peke tort, nenadoma postali pravi oboževalci in do novega leta ne bodo šli iz kuhinje.

Recept je preprost

Od sestavin potrebujete mleko, sladkor, moko, jajca, temno čokolado, maslo in napolitanke.

Iz navedenih količin sestavin boste dobili devet porcij. Za pripravo napolitank boste potrebovali pol ure.

  • 750 ml mleka
  • 350 g sladkorja
  • 6 žlic ostre moke
  • 2 jajci
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 300 g masla
  • 200 g napolitank (eno pakiranje)

Združite sestavine za kremo

Sladkor lahko najprej malo popražite. Toliko, da se stopi in malo porjavi. Dodajte ostale sestavine, premešajte in kuhajte 7 minut. 

Zložite, ohladite in narežite

Končan nadev pustite, da se ohladi, nato ga enakomerno razporedite in med oblate. Narežite na želene oblike, že narezane lahko pomočite še v čokolado.

Dober tek!

Ne spreglejte…

Trik, ki bo skrajšal zamudno kuhanje dulce de leche

Dulce de leche oziroma karamelizirano mleko, je poslastica iz Latinske Amerike. Pripravi se s počasnim večurnim segrevanjem sladkorja in mleka. Rezultat je gosta, zlata omaka, ki jo lahko uživamo samostojno, a jo pogosteje uporabljamo kot preliv ali nadev za različne sladice. Čeprav je videti kot karamela, priprava pravzaprav temelji na doseganju Maillardove reakcije med dolgotrajnim kuhanjem mlečnih izdelkov in ne na karamelizaciji sladkorja… več tukaj.

Foto: Pexels