Poglejte, krompir je krompir, kakorkoli ga zrežete in pripravite je dober. Pa naj bo ocvrt, pečen v pečici ali le kuhan in osoljen… vedno je odličen. Tokrat pa lahko pripravite krompirjeve krhlje, ki so prekriti s sirom, pomakali jih bomo v Cezarjev preliv.
Krompir narežite na krhlje in ga začinite s soljo, poprom, italijanskimi začimbami in česnom v prahu. Vse to je ključno za maksimiranje okusa pečenega krompirja.
Najboljši je krompir za peko
Obstaja veliko vrst različnih vrst krompirja in obožujemo vse. Toda… ni vsak krompir za vse. Krompir z večjo vsebnostjo škroba je najboljši za ocvrt krompirček, pečen krompir ali naše krhlje.
Kako dobim hrustljav krompir v pečici?
Za peko posezite po krompirju z večjo vsebnostjo škroba, saj se bodo sladkorji ob peki karamelizirali in poskrbeli, da bo vsak grižljaj okusen. Da bi dosegli popoln rezultat naj bo temperatura pečice okoli 350 stopinj.
Kaj potrebujete:
- 3 velike krompirje (okoli pol kilograma)
- nekaj žlic deviškega olivnega olja
- 1 žlica česna v prahu
- 1 žlica italijanskih začimb
- sol
- Sveže mleti črni poper
- sveže nariban parmezan
- Sesekljan svež peteršilj, za okras
Navodila:
Pečico segrejte na 350°C.
Krompir narežite na krhlje. Ga dajte na pekač in prelijte z oljčnim oljem, česnom v prahu in italijanskimi začimbami ter začinite s soljo in poprom. Mešajte, dokler ni popolnoma prevlečen, nato pa obrnite s kožo navzdol.
Potresite s parmezanom in pecite do temno zlate in hrustljave barve, 25 do 27 minut.
Med tem, ko se krompir peče pripravite Cezarjev preliv.
Sestavine:
- 3 fileti inčunov, odcejeni in sesekljani
- 2 stroka drobno sesekljanega česna
- 2 velika rumenjaka
- Sok 1/2 limone
- 1 dcl olivnega olja
Postopek:
V srednje veliki skledi zmešajte inčune, česen, jajčne rumenjake in limonin sok. Počasi začnite dodajati oljčno olje, nenehno mešajte, dokler ne porabite vsega oljčnega olja.
Zlato pečen krompir postrezite ob Cezarjevi omaki posut s sesekljanim peteršiljem.
Dober tek!
Ne spreglejte…
Breskov drobljenec
Zdrav, okusen in hranljiv zajtrk, ki vam bo polepšal tudi najbolj zoprno jutro. Zajtrk vsebuje koristna hranila, med njimi tudi vlaknine, ki bodo poskrbele, da boste siti vse do kosila. Breskov drobljenec je odličen tudi kot zdrava sladica. To različic pojejte s kepico vanilijevega sladoleda. Breskov drobljenec ne vsebuje jajc in mlečnih izdelkov zato je primeren tudi za vegane… več tukaj.
Foto: Zajem zaslona