Hrvati izgnali srbskega igralca in mu prepovedali vstop v EU

ByAna Koren

11. septembra, 2023 , ,

Hrvati izgnali srbskega igralca, prepovedali so mu vstop v EU

Hrvati izgnali srbskega igralca in mu za leto dni prepovedali vstop v EU. Sergej Trifunović, srbski igralec in politik, je namreč po več zaporednih prekrških v Splitu doživel strogo kazen, izgon iz države. Po poročanju srbskega N1 so ga policisti izgnali zaradi številnih incidentov, ki so se zgodili v minulih dneh.

Trifunović je v zadnjih dveh dneh storil kar pet prekrškov, ki so se predvsem nanašali na nepravilno sprehajanje psa in žaljenje policistov. V petek popoldne je na plaži Kašjuni svojega nemškega ovčarja spustil brez povodca, kar je privedlo do konflikta s policisti, ki so ga oglobili zaradi kršenja zakona o sprehajanju psov. Poleg tega je Trifunović žalil policiste, kar mu je prineslo še dodatno globo.

https://www.instagram.com/p/Cw_fSjDolH1/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Le dan kasneje je igralec ponovno pustil svojega psa brez nadzora v središču mesta, kar je privedlo do novega prekrška in kazni. Po tej sobotni policijski obravnavi je Trifunović na svojem Instagram profilu objavil žaljive komentarje in zmerljivke, usmerjene proti splitskim policistom. V daljšem zapisu je celo primerjal policiste z ustaši. Izrazil je tudi posmehljivo upanje, da si bodo s plačilom 1.500 evrov globe lahko privoščili “lepe črne uniforme”.

Policija ni ostala ravnodušna do Trifunovićevih žaljivih objav in napoveduje preiskavo, skupaj s možnostjo novega kaznovanja. Poleg izgona iz Splita ga je doletela tudi enoletna prepoved vstopa v katero koli od držav Evropskega gospodarskega prostora. Slednje pa vključuje članice EU, Islandijo, Lihtenštajn in Norveško.

Trifunović je tako zaradi svojih dejanj in obnašanja naletel na ostre sankcije, ki bodo imele dolgoročne posledice za njegovo svobodo gibanja in ugled.

Foto: zajem zaslona

Portal24