Hunter Biden – nove obtožbe zaradi neplačevanja davkov

Hunter Biden, sin ameriškega predsednika Joeja Bidna, je v težavah, saj mu grozi nova kazenska ovadba, in sicer zaradi neplačanih davkov v višini najmanj 1,4 milijona dolarjev. Ob tem pa so razkrili, da je zapravljal milijone za razkošen življenjski slog.

Obtožnica, ki je bila vložena na okrožnem sodišču v osrednji Kaliforniji, Hunterja Bidna bremeni treh kaznivih dejanj in šestih prekrškov, povezanih z davki. Preiskava še poteka, a če bo obtoženec spoznan za krivega, mu grozi do 17 let zapora.

Dobro je služil

Po obtožnici naj bi Hunter Biden od leta 2016 do 2019 utajil najmanj 1,4 milijona dolarjev zveznih davkov, medtem ko je zapravljal milijone za razkošen življenjski slog. Četrtkova obtožnica razkriva, da je Biden kot član upravnih odborov ukrajinskega industrijskega konglomerata in kitajskega sklada zasebnega kapitala “dobro zaslužil”. Vendar so se njegovi stroški povečevali skupaj s prihodki, in to še posebej izstopa v letu 2018, ko je po obtožnici zapravil več kot 1,8 milijona dolarjev, pri čemer ni plačal davkov.

Med njegovimi razsipnimi izdatki so bili denar za mamila, spremljevalke, luksuzne hotele, avtomobile in oblačila. Poleg tega je namenil več kot 70.000 dolarjev za odvajanje od odvisnosti.

To ni prvič, da se je Hunter Biden znašel v središču pravosodnih težav. Oktobra se je Hunter izrekel za nedolžnega glede obtožbe, da je lagal o uporabi drog, ko je kupoval pištolo.

Hunter Biden že dlje časa privlači pozornost medijev zaradi svoje odvisnosti in ekscesnega vedenja, vključno s prehitro vožnjo ter objavljanjem fotografij, na katerih se pojavi gol ali uživa mamila. Poleg tega je bil vpleten v kontroverzijo okrog ukrajinskega energetskega podjetja Burisma med časom, ko je bil njegov oče podpredsednik ZDA. Nekdanji član uprave tega podjetja, Devon Archer, je na zaslišanju v kongresu avgusta izjavil, da je Hunter nato predlagal “iluzijo” dostopa do moči. Joe Biden pa je zanikal, da bi kdaj uporabil svoj položaj za pomoč sinu.

vir; Foto: Wikimedia/Carlos M. Vazquez II.; Portal24