Hyundai razkril Kono Jayde Concept s osupljivo barvno shemo

Hyundai je na letošnjem salonu SEMA v Las Vegasu predstavil svojo novo kreacijo, Kona Jayde Concept, ki takoj ukrade pozornost s svojo izjemno barvno shemo. Kljub imenu “Jayde” pa je Hyundai razkril, da lupina nad karoserijo ni žad, temveč modra kot jajca taščoce, kar dodaja še več zanimanja za ta kompaktni SUV.

Podjetje Hyundai je poskrbelo, da Kona Jayde Concept izstopa s svojimi črnimi poudarki na odbijačih, obrobah blatnikov in obrobah oken, kar daje kontrast svetli modri barvi vozila. Zunanji dizajn je prispevalo tudi podjetje Air Design, ki je dodalo agresiven sprednji rob, stranske pragove s kovinskimi vstavki in zadnji spojler. Kona Jayde se ponaša z prilagojenimi enodelnimi kolesi HRE 520M z brušenim črnim zaključkom, kar še dodatno poudari njen edinstven videz.

Poleg tega je Kona Jayde opremljena s praktičnimi dodatki, ki vključujejo polnilno omarico Thule Pulse Alpine z visokosijajnim črnim zaključkom na strehi, nosilec za kolesa Thule Epos, ki se pritrdi na zadnjo kljuko prikolice, in e-kolo Vintage Electric Rally z barvno usklajenim okvirjem, ki predstavlja odlično rešitev za zadnji kilometer potovanja.

Edina tehnična sprememba

Edina tehnična sprememba pri Jayde Concept je niz Eibachovih vzmeti za spuščanje, ki znižajo oddaljenost od tal za približno 5 centimetrov, kar zagotavlja izjemno stabilnost in agilnost na cesti.

Notranjost Kone Jayde Concept ni nič manj impresivna. Kabina je prilagojena in barvno usklajena s svojo zunanjo podobo, s sedeži Recaro Sportster CS, ki imajo karirasti vzorec in bele usnjene vzglavnike. Za udobje na poti poskrbi prenosni polnilnik Scosche PowerUp 32K z baterijo s 116,8 vatnih ur in adapterjem InVert 200 s tremi vtičnicami DC-to-AC.

Hyundai je pred kratkim predstavil drugo generacijo Kone, ki je na voljo v različnih motorizacijah, vključno z notranjim izgorevanjem, hibridno različico in popolnoma električnim avtomobilom. Različni motorji, ki so na voljo, omogočajo izbiro med različnimi močmi, medtem ko štiri linije opreme zagotavljajo široko paleto možnosti za kupce. Začetna cena za Kona Select znaša 26.900 evrov.

Hyundai Kona Jayde Concept je nedvomno privlačen avtomobil, ki združuje izstopajoči dizajn, praktičnost in zmogljivosti ter predstavlja zanimiv vpogled v možnosti prilagoditve tega kompaktnega SUV-ja.

vir in foto

Portal24