Ilka Štuhec ostala brez naslova državne prvakinje v veleslalomu, diskvalificirali so jo

ByAna Koren

31. marca, 2023

Ilka Štuhec ostala brez naslova državne prvakinje v veleslalomu, diskvalificirali so jo zaradi zgrešenih vratc

Ilka Štuhec je po diskvalifikaciji ostala brez naslova državne prvakinje v veleslalomu. Po diskvalifikaciji prvo in drugouvrščene, Ilke Štuhec in Poljakinje Maryne Gasienice-Daniel, je na Peci v Avstriji na tekmovanju alpskih smučark v superveleslalomu, ki je štelo za slovensko državno prvenstvo, tako zmagala Avstrijka Lea Lipburger. Naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu je naknadno pripadel Niki Tomšič, peti na tekmi.

Sprva je kazalo, da bo Ilka Štuhec na tekmi pred Gasienico-Daniel slavila s prednostjo 60 stotink sekunde ter 1,22 stotink sekunde pred Lipburger. Po diskvalifikaciji prvo in drugouvrščene pa je na tekmi zmaga pripadla Lipburger. Prva štiri mesta na tekmi so zasedle Avstrijke. Magdalena Ranalter je bila druga z zaostankom 18 stotink sekunde. Sophie Fischer je bila tretja (+0,37) ter Nicole Eibl četrta (+1,02).

V razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije je svoj prvi naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu osvojila Nika Tomšič. Neja Dvornik je bila truga, tretja pa je bila Ana Bokal.

Tomšič je bila po diskvalifikaciji dveh tekmovalk na tekmi peta, z zaostankom 1,18 sekunde, zaostanek Dvornik na sedmem mestu je znašal 1,60 sekunde, Bokal pa je v razvrstitvi današnje tekme zasedla 16. mesto, z zaostankom 3,78 sekunde.

Zakaj je bila Ilka Štuhec diskvalificirana na Sloski sicer niso navedli, razlog naj bi bila zgrešena vratca.

vir Foto: STA