Imate celulit? Krivci so verjetno ta živila!

ByA.K.

8. januarja, 2023

Imate celulit? Krivci so verjetno ta živila!

Jamice na licih in v bradi so zaželene in lepe, ne pa toliko na zadnjici ali stegnih. Celulit sovraži veliko žensk. Po podatkih klinike Cleveland ga ima kar 80 do 90 odstotkov žensk. Zakaj se pojavi in ​​ali obstajajo kakšna živila, ki povečajo verjetnost za pojav? 

Čeprav znanost še ni odkrila vseh vzrokov za celulit, strokovnjaki menijo, da imajo pri njegovem nastanku veliko vlogo hormoni in genetika. Na srečo celulit ni nevaren za zdravje.

Če želite zmanjšati verjetnost pojava celulita, se izogibajte tem živilom:

Sladoled

Prehrana, bogata z maščobami, nas naredi bolj nagnjene k celulitu. Polnomastna mlečna živila, kot je sladoled, so bogat vir tako kalorij kot nasičenih maščob.

Beli kruh

Morda ni vedno slan, vendar je kruh skriti vir natrija. Po podatkih Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) so kruh in pecivo med 10 največjimi viri natrija v zahodni prehrani. In kombinacija soli in rafiniranih ogljikovih hidratov prispeva k verjetnosti celulita. Za zmanjšanje možnosti povečanja telesne teže in celulita je boljša izbira polnozrnat kruh.

Slaščice

Piškoti, torte in krofi vsebujejo maščobe, rafinirane ogljikove hidrate in natrij. Če jih uživamo prekomerno, lahko pustijo posledice na celulitu.

Pizza

Ni presenetljivo, da pica ni najboljša izbira, če želite shujšati ali zmanjšati celulit na telesu. Pica vsebuje sol, ki povzroča zastajanje tekočine v telesu. In če se tekočina nabira v krvnih žilah, lahko pritisne na maščobne celice celulita in jih naredi bolj vidne.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kaj jesti pred spanjem? Izberite kaj zdravega

Čeprav smo že slišali, da je prigrizek pred spanjem povezan s povečanjem telesne teže, zdaj vemo, da je to večinoma mit. A slednje ne pomeni, da tisto, kar boste jedli pred spanjem, čez čas ne bo vplivalo na vašo težo ali na sposobnost trdnega spanca.

V idealnem svetu bi vsak od nas po dnevu, polnem fizične aktivnosti, pojedel zdravo in lahko večerjo in se nato dobro naspal do naslednjega jutra. Vendar je realnost bolj zapletena in pogosto ostanemo budni veliko dlje, kot bi morali. Jemo brez pravega načrta in programa, mnogi pa med tem posegamo po nočnem prigrizku tik pred spanjem… več tukaj.