Poletne temperature vztrajajo, zato se našemu organizmu še vedno najbolj prileže lahka hrana s katero ga ne obremenimo še bolj. Zato danes, slastna indijska solata s popečenim piščančjim mesom iz marinade s polivko iz svežega jogurta, ki okuse le še poudari.
Kaj potrebujete:
1 manjša rdeča čebula
1 manjša zelena solata – ledenka
250 gramov kuhane čičerike
1 manjša sveža kumara
150 ml navadnega jogurta
1/3 čajne žličke suhega origana
1/5 čajne žličke čilija v mlinčku
sol po okusu
Sestavine za piščanca v marinadi:
400-500 gramov piščančjih stegen brez kosti in kože
3 stroki česna
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
1 čajna žlička Garam Masala mešanice
3-4 žlice limoninega soka
1 čajna žlička kurkume
1 čajna žlička sladke paprike v prahu čili v prahu po okusu
50 ml navadnega jogurta
+
če imate dodajte še 1/2 čajne žličke koriandra v prahu in kumine v prahu
Postopek priprave najdete tukaj.
Dober tek!
Vir in foto: Anina kuhinja