Vabilo na Protest upokojencev in odprto pismo Pavla Ruparja Janezu Sušniku, predsedniku ZDZS-a

Ljudska iniciativa “Glas upokojencev” nadaljuje svoja prizadevanja za izboljšanje stanja upokojenk in upokojencev in dvig zasluženih pokojnin in dodatkov. To so uvodne besede in dodajajo, da jim slednje pripada tudi po merilih EU!

“Žal nas predsednik vlade dr. Robert Golob še ne jemlje enakopravno z drugimi, prav tako ne minister za delo g. Luka Mesec, vabil na pogovore nismo še prejeli, niti ne vabila na srečanje, kot sta to v preteklosti storila z drugimi predstavniki ljudskih iniciativ,” so opozorili v Glasu upokojencev.

Ljudska iniciativa Glas upokojencev je obema predstavnikoma vlade republike Slovenije napisali pismi. Pravijo, da bodo to počeli dokler “nas ne sprejmeta!”.

Ljudska iniciativa Glas upokojencev hkrati obvešča, da so sklicali Drugi protestni shod upokojencev 1. marca ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani, kjer pričakujejo še več ljudi!

“Prosimo in zahtevamo tudi od medijev, da javnost o naši dejavnosti obveščate povsem enako, kot ste jo obveščali zadnje dve leti o drugih aktivnostih sorodnih skupin državljanov,” so besede, ki so jih namenili medijem.


Iniciativa Glas upokojencev prav tako zavrača “sleherno pobudo in sodelovanje s katerokoli politično stranko in vsa namigovanja o katerikoli politični, verski in nacionalni pripadnosti! Stalo bomo trdno in neomajno povsem nevtralni, ker se borimo za vse ljudi in njihov standard in ne za politični interese.”

Odprto pismo predsedniku ZDUS-a Janezu Sušniku, ki ga je napisal Pavel Rupar, objavljamo v celoti.

Spoštovani gospod Sušnik, predsednik ZDUS!

Pred dnevi ste v oddaji Odmevi na RTV SLO 1 na koncu domišljavo izjavili, da vaša pokojnina ni 3000 eur pač pa 4000 eur, kar ste po nekaj dneh preklicali češ,da ste to rekli prehitro in v efektu in da to ne drži! Glede na vaš značaj v ta popravek ne verjamem!

Ker različne izjave povzročajo pri ljudeh zmedo vas prosim, da ste toliko pošteni in svoj demanti potrdite z javno objavo izpiska pokojnine, ki ste jo dobili decembra! Morda še z januarskim.. Pa seveda dodajte še vaš honorar na ZDUS (predvidevam da več kot 1500 eur!) in še kaj , kar prejmete iz naslova dejavnosti, povezanimi z upokojenci!

Le transparentnost dokaže verodostojnost , če te ni, potem nimamo  kaj iskati v javnem življenju zato prosim, da storite to , kar vas upokojenci pozivajo in dokažite resničnost navedb, ki jih sporočate!

V nasprotnem menim, da niste več vredni funkcije, ki so vam jo zaupali člani ZDUS-a.

S spoštovanjem,

za “glas upokojencev”

Pavel Rupar (brez vsakršnega interesa ,da bi vas vas nadomestil!)

Spomnimo…

Več tisoč upokojencev pred parlamentom zahtevalo dostojne pokojnine

Pred parlamentom se je zbrala večtisočglava množica upokojencev, ki v okviru iniciative Glas upokojencev Slovenije opozarja, da so jih “vsi pustili na cedilu”. Pobudnik shoda je nekdanji tržiški župan in nekdanji poslanec SDS-a Pavel Rupar… več tukaj.

By A.K.

5 thoughts on “Iniciativa Glas upokojencev vabi na protest, Rupar Sušniku odprto pismo”
 1. Spoštovani!
  Kaj pa naših 6,25% ukradene pokojnine.
  Te dni bo minilo 10 let legalne kraje.
  Nihče nas ni opazil ne levi ne desni ne bu ne mu.
  Kdaj bo krivica popravljena!!!
  Pa lepe sanje

 2. Gospod Rupar, najbolj perverzen ‘politik’, ki je samo za zdrahe!!!

  Zdaj si želi oprati ime za vse grehe, ki jih je storil v ‘svoji življenjski karieri’!!!!

  In glej ga zlomka, kar naenkrat čut za upokojence!!!!
  Kje ste bili do zdaj?
  Imeli ste čas že v prejšnji vladi, saj ste član SDSa! Lahko bi se lažje pogovorili z vami enako mislečimi, morda bi celo bili uslišani in uspešni! A takrat ste bili tiho, nimate jajc, da bi se postavili zoper vašega vodjo, saj nikomur ne dovoli, da povzdigne glas proti njemu!
  Le vsi ste mu kimali in plesali tako kot je on igral! Uboge ovčice!!!

  Zdaj pa želite uporabiti upokojence za hujskane proti sedanji vladi za višje pokojnine!
  S kupovanjem!
  Na izlet z avtobusom v Ljubljano in pogostitev s sendvičem in sokom!
  Tudi transparente ste pripravili…
  Kako lepo…!!!!!????!!??!!?????!!!!!!!!

  Pustite ljudem naj razmišljajo s svojo glavo in dovolite, da vlada normalno dela, izpolnjuje svoje obljube, da bo ZA VSE BOLJŠE!
  Tudi jaz sem upokojenka, a se z vašimi protesti ne strinjam…
  In večina je enakega mnenja.

  Vi pa si poiščite kakšen bolj vam donosen hobi in ne delajte še večjega razdora med prebivalci naše lepe Slovenije!

  Upokojena Primorka!

   1. Popolnoma se strinjam z mojo predhodnico, klobuk dol spoštovana Primorka, sva že dve ki enako razmišljamo. BRAVOOOO

  1. Nič nimam z desnimi strankami,pojdite na stran zdusa kjer članom ponujajo ugodnosti.Se vam v teh časih ko se nekateri upokojenci in ostali ukvarjajo z višjimi cenami hrane in ogrevanja, primerno da ponujajo popuste na nakit in drago kozmetiko.Že prej sem komentiral podobno, pa so me izbrisali-žal posnetek ne laže

Komentar: