Italija: Brutalni skupinski spolni napad na 13-letnico

ByA.K.

4. februarja, 2024 , , ,
Foto Freepik

Italija: Brutalni skupinski spolni napad na 13-letnico

Brutalno spolno nasilje se je zgodilo v Villa Bellini v Catanii, in sicer v priljubljenem mestu za zabavo in sprostitev v središču mesta, kjer se zbirajo mladi, družine in starejših. Dogodek se je zgodil 30. januarja okoli 19.30, na dan, ko se začnejo praznovanja v čast zavetnice sv. Agate, s polnimi ulicami ljudi in turistov. “Izražam svoje sočutje do nje, država bo poskrbela, da bo dosežena pravičnost,” je dejala premierka Giorgia Meloni med obiskom v Catania, izrazila je tudi globoko prizadetost ob dogodku.

Po informacijah, ki so jih posredovali preiskovalci, naj bi bila žrtev in njen fant nadlegovana pred straniščem vrta s strani sedmih fantov egiptovskega izvora. Dekle so sprva nadlegovali, nato pa jo je sedem fantov, od katerih je bilo troje mladoletnih, prisilno odpeljalo v stranišče. Dva od njih, ki sta bila mladoletna, sta medtem, ko so drugi zadrževali fanta, večkrat spolno zlorabila trinajstletnico. Deklica je nato na neki točki zbrala moči, se osvobodila in pobegnila ter prišla na ulico Etnea, kjer so ji pomagali naključni mimoidoči. Dekle se je zgrudilo na tla in jokalo, ob njej pa je bil tudi njen fant, ki je prav tako jokal. Mimoidoči so poklicali Policijo.

Katanansko tožilstvo s tožilcem Sebastiano Ardita in zastopnico Anna Trinchillo je za štiri polnoletne člane skupine izdalo pripor, medtem ko se je v primeru treh mladoletnikov vključilo tožilstvo za mladoletnike pod vodstvom tožilke Carle Santocono. Sedmerico obtožujejo skupinske spolne zlorabe. Eden od obtoženih naj bi sodeloval s Policijo (Carabineri), in pomagal pri identifikaciji drugih vpletenih. Žrtev naj bi prepoznala enega od napadalcev.

Prišli so kot mladoletniki

Sedmerica obtoženih je “v Italijo prišla kot mladoletniki, sprejeti v nekaj ustanovah,” piše v skupni izjavi obeh tožilstev. V njihovem primeru, ker so mladoletni, velja “prepoved izgonov, s možnostjo dovoljenja za prebivanje s strani uprave za tujce do polnoletnosti”. Policija je preiskavo zaključila v manj kot 48 urah. V petek popoldne so izvedli racijo, ki je trajala do danes zjutraj. Poleg dveh mladoletnih izvajalcev spolnega napada so izsledili tudi zadnjega od sedmih fantov, ki je zbežal. Za prijetje so bili ključni “absolutno pomembni” vidik znanstvenih preiskav, poudarjajo tožilci.

Specializirano osebje provincijske komande v Catanii je namreč uspelo v manj kot 24 urah identificirati biološke sledi, povezane s spolnim napadom, po natančnem pregledu forenzičnih sledi. Sledi so, ko so bile analizirane v nekaj urah v Risu v Messini, dale “pozitiven ujemanje”, ki se ujema z mladoletnikom, ki naj bi fizično zlorabil trinajstletnico.

Trije od prijetih so bili odpeljani v zapor v Catania Piazza Lanza, eden je na hišnem priporu, trije mladoletniki pa so pridržani v Centru za začasno oskrbo v Catania. Enemu od njih bo zdaj treba najti drugega odvetnika, ker uradni odvetnik Giovanni Avila ni sprejel naloge. Liga ponovno poziva k kemični kastraciji. “Ne govori mi o ‘toleranci’ ali ‘napaki’,” pravi Matteo Salvini. “Pred takšnih grozotah ne more biti usmiljenja, ampak le zdravljenje: kemična kastracija. Pričakujem, da bo predlog, ki ga je predložila Liga, čim prej glasovan.”

Vir; Foto: Freepik; Portal24