Italija: Strmoglavilo vojaško letalo, umrla petletna deklica (video nesreče)

ByAna Koren

17. septembra, 2023 , , , ,

Italija: Strmoglavilo vojaško letalo, umrla petletna deklica

Med akrobatsko vajo v Torinu je strmoglavilo italijansko vojaško letalo, pri čemer je umrla petletna deklica, ki se je nahajala v avtomobilu na tleh. Nesrečo, ki se je zgodila blizu torinskega letališča, so posneli videoposnetek pa prikazuje pilota, kako se nekaj trenutkov pred trkom, ki mu je sledila velika eksplozija katapultira iz letala. Devetletni brat deklice je bil huje poškodovan, njuna starša sta utrpela opekline.

Podpredsednik vlade Matteo Salvini je nesrečo opisal kot “grozno tragedijo”. Videoposnetek, posnet blizu letališča prikazuje devet letal, ki pridobivajo višino v dveh strnjenih formacijah, preden se eno od njih odlepi in začne padati z neba. Ko letalo strmoglavi ob tla, se vije gost črn dim, pilota pa je mogoče videti, kako pada s padalom, potem ko se je katapultiral iz letala.

Začetna preiskava, kot poročajo lokalni italijanski mediji, kaže, da je letalo morda trčilo v jato ptic, kar je verjetno povzročilo, da je žival prišla v motor in povzročila okvaro motorja. Letalo je bilo del predstavitvene ekipe Frecce Tricolori, ki naj bi se v nedeljo udeležila dogodka ob 100-letnici italijanskih zračnih sil. Dogodek je bil odpovedan, poroča Reuters.

Obrambni minister Guido Crosetto je izrazil sožalje družinskim članom in dodal, da so uradniki “dali na voljo vse zmogljivosti in veščine za ravnanje v izrednih razmerah in v podporo vsem vpletenim ljudem.” Mateo Salvini je na družbenih medijih potrdil, da je pilot “v zadnjem trenutku skočil ven s padalom” in dodal: “Zastrašujoča tragedija. Molitev in objem ganljive bližine.”

To je še ena v seriji nesreč, ki vplivajo na vojaška letala in opozarjajo na nevarnosti, ki jih predstavljajo letalske vaje in predstave. Kljub strogim varnostnim protokolom in usposabljanju pilotov se nezgode še vedno dogajajo in imajo pogosto tragične posledice.

vir Foto: HINA/X Portal24