Italija v zadnji minuti rešila točko proti Hrvaški, Španija nepremagana v skupini B

Nogomet [Foto: Pixabay]

Italija v zadnji minuti rešila točko proti Hrvaški, Španija nepremagana v skupini B

V napeti tekmi med Italijo in Hrvaško, ki se je končala z rezultatom 1:1, je rezervist Mattia Zaccagni iz Lazia z zadetkom v 98. minuti rešil italijansko reprezentanco in ji zagotovil mesto v osmini finala Eura 2024. Hrvaški kapetan Luka Modrić je v drugem polčasu popeljal svojo ekipo v vodstvo, vendar so se Hrvati morali zadovoljiti z remijem, ko je Zaccagni z izjemnim strelom premagal hrvaškega vratarja Dominika Livakovića.

Italija, ki je za napredovanje potrebovala vsaj točko, se bo v soboto v Berlinu pomerila s Švico. Hrvaška, ki je na turnirju zbrala dve točki iz treh tekem, bo morala počakati na razplet drugih tekem, da bo izvedela, ali se bo uvrstila med najboljše tretjeuvrščene ekipe.

Kljub skromnemu številu zadetkov je bila tekma polna napetosti, predvsem zaradi izjemnih obramb obeh vratarjev, Italijana Gianluigija Donnarumme in Hrvata Dominika Livakovića. Hrvaška je še enkrat pokazala, da je za Italijo trd oreh, saj jih Azzurri še nikoli niso premagali na velikem turnirju. Luka Modrić je s svojim golom postal najstarejši strelec v zgodovini evropskih prvenstev.

Španija – Albanija

Medtem je Španija z zmago 1:0 proti Albaniji brez prejetega zadetka zaključila skupinski del Eura 2024. Selektor Luis de la Fuente je ob že zagotovljenem prvem mestu v skupini B naredil kar deset sprememb v začetni enajsterici. Ferran Torres je Španiji v 13. minuti prinesel zmago, vratar David Raya pa je z obrambo v sodnikovem dodatku zagotovil, da Španija ni prejela niti enega gola.

Španija je s to zmago ohranila svoj popoln izkupiček proti Albaniji, saj jih je premagala na vseh devetih uradnih tekmah. Kljub zmagi z 1:0 pa je bila tekma manj prepričljiva v primerjavi z zmago nad Italijo. Albanija je v drugem polčasu začela pritiskati na špansko obrambo, vendar so napadi ostali brez uspeha. Poraz za Albanijo pomeni izpad iz turnirja in zadnje mesto v skupini B, medtem ko so se Francija, Anglija in Nizozemska samodejno kvalificirale v naslednji krog.

“Vse smo pustili na igrišču. Svojih igralcev ne obžalujem,” je po tekmi dejal albanski selektor Sylvinho.

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Pixabay