Italijanska mesna štruca

ByA.K.

1. septembra, 2022

Italijanska mesna štruca

Preprosta, italijanska začinjena mesna štruca. Hitra, enostavna in predvsem dobra jed. Za pripravo štruce boste potrebovali le deset minut, pripravljena mesna zmes se bo pekla okoli 30 do 40 minut. Navedene sestavine zadostujejo za štiri obroke. Mesna štruca se odlično poda k vsem vrstam krompirjevih prilog.

Kaj potrebujete:

  • Pol kilograma mletega mesa po izbiri (govedina, mešano mleto meso, puranje mleto meso)
  • Skodelico in pol  krušnih drobtin
  • Skodelico naribanega parmezana
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlica Worcestershire omake
  • 1 strok sesekljanega česna
  • italijanske začimbe po okusu
  • sol in mleti črni poper po okusu

Postopek priprave:

Pečico segrejte na 200 stopinj C. V veliki skledi zmešajte mleto meso, krušne drobtine, parmezan, jajca, Worcestershire omako, česen in italijanske začimbe. Začinite s soljo in črnim poprom. Mešanico prenesite v pekač za štruce. Pecite v predhodno ogreti pečici, približno 30 minut. Termometer s takojšnjim odčitavanjem, vstavljen v sredino, mora kazati vsaj 70 stopinj C središčne temperature jedi.

Foto: iStock