Italijanski čudežni deček naj bi se v sezoni 2025 pridružil ekipi Bora-Hansgrohe

Mladi italijanski kolesar, Giulio Pellizzari, ki je v lanski sezoni navdušil kolesarski svet v lanski sezoni, se pripravlja na velik korak v svoji karieri. Po odlični sezoni 2024, med katero je dosegel izjemne uspehe, se bo komaj dvajsetletnik preselil v najvišji razred kolesarstva, WorldTour.

Pellizzari je v lanski sezoni zablestel na Tour de l’Avenir, kjer je zasedel drugo mesto, ter osvojil etapo in slavil na Giro del Madia Brenta. Poleg tega je bil drugi v skupnem seštevku na dirki po Karpatih. Osvojil tudi majico za najboljšega hribolazca in mladega kolesarja, ter šesti na izjemno konkurenčni dirki po Turčiji. Na dirki po Franciji za mlade Tour de l’Avenir pa je zasedel drugo mesto v skupnem seštevku, zaostal je le za Isaacom del Torom, ki že sijajno nastopa pri ekipi UAE Team Emirates.

Po uspešni sezoni 2024 bo Pellizzari še eno sezono preživel pri ekipi Bardiani, kjer bo poskušal ponoviti svoje dosežke. Po poročilih slovite Gazzette dello Sport pa naj bi za svojo naslednjo destinacijo izbral ekipo Bora-Hansgrohe, za katero že nastopa naš Primož Roglič.

Pellizzari bo tako imel priložnost sodelovati z enim najboljših kolesarjev tega tisočletja, Primožem Rogličem, ki je z ekipo Bora-Hansgrohe podpisal pogodbo vsaj do konca leta 2025. Kolesarski svet zdaj nestrpno pričakuje sezono 2025, ko bomo videli, kako se bo mladi italijanski talent odrezal v novem okolju in s podporo izkušenih kolesarjev.

vir; Foto: Freepik; Portal24