Italijanski otok Capri zaradi pomanjkanja vode zaprt za turiste

ByAna Koren

22. junija, 2024 ,
Capri [Foto: Pixabay]

Italijanski otok Capri zaradi pomanjkanja vode zaprt za turiste

Capri, italijanski otok znan po svojih belih vilah, zalivih in vrhunskih hotelih, je danes zaprl svoja vrata za turiste zaradi pomanjkanja vode, ki ga je povzročila prekinjena dobava s celine. Župan otoka, Paolo Folco, je ob sedmih zjutraj razglasil prepoved prihoda turistov, kar je povzročilo, da so se številni trajekti, ki so že bili na poti, morali obrniti nazaj.

Družba, odgovorna za oskrbo otoka z vodo, je sporočila, da so se v četrtek soočili s tehničnimi težavami. Čeprav so kasneje sporočili, da so težave odpravili, je otok Capri še vedno brez vode. Med objavo prepovedi je župan Falco opozoril na “resnično izredne razmere” in dejal, da se rezervoarji praznijo, kljub temu, da je v petek na otoku bilo še nekaj vode.

“Razmere se slabšajo, saj na Capri vsak dan prihaja na tisoče turistov,” je dejal Falco. Prebivalci otoka, ki jih je približno 13 tisoč, imajo pravico do 25 litrov pitne vode na gospodinjstvo, je dodal. Prepoved prihoda turistov bo veljala do nadaljnjega, saj si prizadevajo rešiti to krizo z vodo.

[Vir: Hina]; Portal24; Foto: Pixabay