Ivan Simič: Predsednik vlade zamuja?

Ivan Simič [Foto: Simič in partnerji]

Ivan Simič: Predsednik vlade zamuja?

Predsednik Vlade Republike Slovenije je dne 29.11.2023, na vrhu gospodarstva, katerega se je v kongresnem centru Brdu udeležilo 500 gospodarstvenikov, napovedal zmanjšanje birokratizacije in davčno reformo. Še več, povedal je da naj bi do konca prvega četrtletja prišli do izhodišč, kako izpeljati davčno reformo.

Danes smo 04. aprila 2024 in koliko vem je prvo četrtletje za nami. Mediji, ki bi v primeru, če bi šlo za drugega predsednika vlade, že pet dni zahtevali izhodišča, kako izpeljati davčno reformo, so tiho. Zato sedaj  vlado sprašujem, kakšna so izhodišča vlade za izvedbo davčne reforme, “da bomo na koncu ustvarili več in tudi več imeli”, kot je predsednik vlade povedal na vrhu gospodarstva

Mag. Ivan Simič

[Komentar mag. Ivana Simiča je bil sprva objavljen na Simič & Partnerji blog.]

Spomnimo…

Premier Golob na Vrhu gospodarstva: Zaveza k debirokratizaciji in davčni reformi

Na Brdu pri Kranju se je danes začel 18. Vrh slovenskega gospodarstva, ki ga letos zaznamuje geslo “Uglašeni v razvoju”. Udeležence je nagovoril predsednik vlade Robert Golob, ki se je vrnil po bolniškem staležu in imel ključno vlogo pri odprtju tega pomembnega dogodka.

Premier Golob je v svojem uvodnem nagovoru izrazil zavezo, da bodo od januarja dalje vsaj enkrat mesečno sestajali s predstavniki gospodarstva. Glavna cilja teh srečanj sta iskanje načinov za izvedbo davčne reforme in zmanjšanje birokracije. Poudaril je, da je nujno potrebno obravnavati vprašanje vodenja evidenc delovnega časa ter izboljšati obstoječo zakonodajo… več tukaj.

Foto: Simič in parnerji