Iz Gibanja svobode odhaja tudi ta poslanka!

Foto: Gibanje Svoboda Twitter

Iz Gibanja svobode odhaja tudi ta poslanka!

Monika Pekošak, poslanka stranke Svoboda, bo v prihodnjih dneh odstopila s svoje poslanske funkcije, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA). Pekošak, ki se je pred politično kariero uveljavila v finančnem svetu, naj bi svojo odločitev že delila z vodjo poslanske skupine Svobode, Borutom Sajovicem, in napovedala, da bo svoje poslanske kolege uradno obvestila prihodnji teden. Po končanem mandatu namerava nadaljevati kariero v finančnem sektorju.

Diplomirana ekonomistka s preteklostjo v mednarodnih finančnih okoljih je v parlamentu zasedala pomembne položaje, je namreč podpredsednica v odboru za finance in članstvom v komisiji za nadzor javnih financ ter odboru za izobraževanje, znanost in mladino. Njen odhod iz poslanske skupine uradno še ni bil komentiran, pričakuje pa se, da bo več informacij na voljo v začetku prihodnjega tedna.

V luči odstopa Pokošak STA navaja, da je naslednji kandidat za prevzem poslanskega mesta Dimitrij Zadel, skladno z uradnimi rezultati državnozborskih volitev.

Ne spreglejte…

Sajovic zavrnil govorice glede menjave na čelu poslanske skupine

Vodja poslanske skupine Svobode Borut Sajovic, je po nedavnem sestanku s premierjem poudaril, da o morebitni menjavi na čelu poslanske skupine ni bilo razprave. Njegove besede odražajo zanimivo perspektivo na politično klimo v državi, saj je izjavil, da “v tej državi preprosto ni vse prav, če ni vsak dan nekaj narobe”. S tem je morda nakazal na nenehno iskanje ali ustvarjanje težav v javnem diskurzu, kar dodaja dodatno plast interpretacije političnih dinamik.

Kljub špekulacijam o njegovi morebitni zamenjavi, Sajovic zagotavlja, da poslanska skupina Svobode ostaja enotna in zavezana sodelovanju z vlado. Ta teden je bil še posebej pester za koalicijo, saj so obravnavali več vsebinskih vprašanj, vključno s predlaganimi posvetovalnimi referendumi… več tukaj.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Gibanje Svoboda Twitter