Izjava dneva, 20. 11. 2022

ByUredništvo

20. novembra, 2022
Dr. Žiga Turk

Že leta razlagam, da zaradi neosocialističnih vlad Slovenija ne bo propadla na hitro, da se ne bo nič sesulo, nič prašilo, nič počilo … Tudi ne bomo vedno revnejši. Smo k sreči del EU, znotraj katere veliki ekscesi niso mogoči.

Bomo pa bogateli počasneje od sosedov. Nazadovanje je relativno in kdor ne potuje na Vzhod tega niti ne opazi. Opazijo pa menda vsi jumbo plakate in zdaj imamo jumbo plakat, v katerem se zgosti vsa beda slovenskega nazadovanja: LIDL PRIHAJA NA KONGRESNI TRG.

Če bi igro Monopoly naredili za Ljubljano, bi bili najbolj vredni lokaciji Čopova in Kongresni trg. To je naš Regent Street, Champs Elysees, Avenue Luise, 5th Avenue … Če bi bili uspešna država, bi tukaj imele trgovine Prada, Gucci, Burberry, Chanel, Apple. OK, tudi Samusung, Sony, Nike bi šli skozi.

Ampak ne, v najboljšo lokacijo v najlepšem mestu na svetu (tistih, ki dlje od Krka niso prišli) prihaja Lidl. Pa nimam nič proti Lidlu. Dokler so imeli mleko 1.5% brez laktoze, je bila to naša prva izbira za nakupe. Ker sem varčen, Lidl je pa poceni, OK, pa lepo je pospravljena je trgovina.

Ampak na Kongresnem trgu je pa Lidl žalosten simbol zavoženosti našega razvojnega modela na splošno in propadanja Ljubljane posebej. Top lokacija v mestu ne najde boljšega najemnika in da ne bi bilo prazno, bo pa Lidl. Zato čestitke tudi županu.

Sožalje tudi vsem, ki so kupili stanovanje v oh in sploh najbolj prestižni stavbi v mestu – nasproti Drame. Verjetno 5000€/m² +. Bodo lahko obiskovalcem razložili, da “stanujejo v tistem bloku nad Lidlom”.

[dr. Žiga Turk, profesor, računalnikar, gradbenik, publicist, na Twitterju]

Vir: