Izklopite: 7 načinov za sprostitev v samo 10-ih minutah

ByAna Koren

27. marca, 2023

Izklopite: 7 načinov za sprostitev v samo 10 minutah

Sedem načinov za sprostitev v samo desetih minutah. Se sprašujete, kako ostati hladen, miren in zbran tudi v majhnem kaosu vsakdanjega življenja? Naučiti se sprostiti se in se v vsakem trenutku znati vrniti k sebi je neprecenljiva življenjska veščina in veliko manj zapletena, kot si mislite.

Tukaj je sedem preprostih idej, kako lahko najdete notranji mir v situacijah, ki vas delajo tesnobne, izčrpane, žalostne ali zmedene.

Dihajte

Umirite svoj um tako, da se osredotočite na globoko in zavestno dihanje ali vadite svojo najljubšo pranajamo.

Meditirajte

Povežite se s svojim telesom in čutili z meditacijo ali tehniko skeniranja telesa.

Pišite

V svoj dnevnik zapišite svoje misli, karkoli vam najprej pade na pamet, ne glede na obliko ali slovnico.

Gibajte se 

Z gibanjem osvobodite zastalo, negativno energijo. Zaplešite, tecite ali razgrnite blazino in “pozdravite” sonce z jogijskimi asanami. Pri slednjem se osredotočite na svoje telo.

Namakajte se v vodi

Dokler ni dovolj topla, da lahko hodite bosi po plaži ali travi, se namočite v kopel ali vsaj naredite delno kopel za noge z veliko pestjo soli.

Očistite svoj dom

Morda se ne zdi tako, a čiščenje doma (ali pisarne) nereda in organizacije je preprosta in hitra pot do bistrega uma in osredotočenih misli.

Pojdite ven

Povežite se z naravo tudi za 10 minut; poslušajte ptice, naredite piknik v lokalnem parku ali se sprehodite po botaničnem vrtu.

vir Foto: Pexels