Izkoristite lastnosti Linchpin za preobrazbo življenja in kariere (video)

Foto: Freepik

Izkoristite lastnosti Linchpin za preobrazbo življenja in kariere (video)

Ste ključni član svoje ekipe? Ali imate pri svojih projektih nepogrešljive lastnosti? Ali vaša prisotnost povečuje zadovoljstvo vaših prijateljev? Ali ste v bistvu ključni člen? Seth Godin v svoji knjigi Linchpin trdi, da zgolj trdo delo in izpolnjevanje zahtev ne zadostujeta za uspeh in sta lahko celo kontraproduktivna. Godin zagovarja idejo, da vsakdo skriva spečega genija, kar je poudarjeno v uvodni izjavi knjige: “Ste genij.” Spodbuja prebujanje notranjega umetnika, latentnega genija v vsakem človeku, da postane nenadomestljiv – ključni člen.

Godin vztraja, da ima vsak posameznik, ne le priznani geniji, edinstvenega genija, ki čaka, da ga izkoristi. Ta genij je sposoben reševati težave, spodbujati pozitivne spremembe in pospeševati napredek. Ta članek obravnava Godinove lastnosti, ki so bistvene za preoblikovanje v linchpin v življenju in karieri.

Kako odkrijemo svojega notranjega genija? Kako postati linchpin? Godin opisuje posebne lastnosti, ki jih je treba gojiti za to preobrazbo:

Korak št. 1: Ustvarjajte odlično umetnost

Zajema vse dejavnosti, ki jih poganjajo strast, ustvarjalnost in individualnost. Razmislite o svojih hobijih iz otroštva, pa naj bo to oblikovanje oblek za punčke, gradnja zgradb iz lega, vodenje stojnice z limonado ali pomnjenje športnih statistik. Po Godinovih besedah so bile te dejavnosti umetnost, ki je temeljila na strasti.

V otroštvu je strast vodila naša prizadevanja in nas spremenila v nehotene oblikovalce, arhitekte, podjetnike in analitike. Vendar pa družbeni pritiski te strasti pogosto potisnejo na stranski tir, saj zahtevajo konformizem in rutino. V svetu, v katerem prevladujeta avtomatizacija in učinkovitost, pa ne pozabite, da umetniškost ostaja zunaj dosega stroja… več na Govorica telesa.

Portal24; Foto: Freepik