Izogibanje tem živilom lahko pomaga zmanjšati simptome tesnobe

ByA.K.

24. februarja, 2023

Izogibanje tem živilom lahko pomaga zmanjšati simptome tesnobe

Vse več ljudi poroča, da trpijo za neko obliko tesnobe, zato je jasno, da mora takšno stanje sprožiti več dražljajev. Nekatere med njimi so hrana in pijača, ki ju uživamo vsakodnevno, a se ne zavedamo, da nam lahko povzročata tovrstne težave.

Kofein

Kofein najdemo v kavi, čaju, čokoladi in energijskih pijačah. Čeprav vam majhna količina kofeina lahko pomaga ostati budni in izboljša vaše razpoloženje, lahko velika količina kofeina povzroči občutek tesnobe in živčnosti.

Rafiniran sladkor

Uživanje velikih količin rafiniranega sladkorja, kot so sladkarije in gazirane pijače, lahko povzroči nenaden skok krvnega sladkorja… več tukaj.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Zaradi hitre in poceni hrane v bolnišnicah vse več otrok

Zaradi hitre, poceni hrane je v bolnišnicah vse več otrok. Glavni vzrok so opekline pri otrocih, dobljene zaradi instant rezancev in poceni jedi, ki si jih otrok pogreje na štedilniku ali v mikrovalovni pečici, so v novi študiji objavili raziskovalci na Medicinski univerzi v Chicagu.

Raziskovalci so od leta 2010 do 2020 preučili 790 primerov otroških opeklin.

Ugotovili so, da so bili, pri 31 odstotkih oziroma 245 malih bolnikih, vzrok instant rezanci. Kar 40 odstotkov opeklin je nastalo, ko so bili otroci brez nadzora… več tukaj.