Izraelski vojaki v bolnišnici Al Shifa odkrili orožje in teroristično infrastrukturo

ByAna Koren

15. novembra, 2023 , , ,
Izraelska pomoč Gazi Foto_IsraelWarRoom_X

Izraelski vojaki v bolnišnici Al Shifa v Gazi odkrili orožje in teroristično infrastrukturo

Izraelski vojaki so med izvajanjem napada na lokacijo bolnišnice Al Shifa na območju Gaze odkrili orožje in “teroristično infrastrukturo”, je danes potrdil visoki vojaški uradnik. Po njegovih besedah vojaki niso naleteli na spopade in ni bilo napetosti z medicinskim osebjem ali bolniki v drugem delu bolnišnice.

“Vojaki iz Izraelskih obrambnih sil (IDF) so že identificirali orožje in drugo teroristično infrastrukturo. V zadnji uri smo pridobili konkretne dokaze, da se bolnišnica Al Shifa uporablja kot teroristični štab za Hamasove teroriste,” je povedal uradnik, ki je želel ostati neimenovan.

Čeprav uradnik ni razkril, kateri del bolnišnice so vojaki preiskali in kaj točno so našli, je zagotovil, da bodo dokaze predstavili pozneje. Dodal je, da gre za zelo natančno usmerjen operativni ukrep v enem samem delu obsežnega kompleksa bolnišnice Al Shifa. Kljub temu ni bilo podanih informacij o trajanju izraelske operacije v bolnišnici.

Vojaki IDF so pred bolnišnico v spopadih ubili štiri militante, ki so se skušali prebiti v kompleks. Poleg tega so izvedli zaslišanja ljudi, ki so jih našli na območju preiskave. “Eden od njih je bil prepoznan kot pripadnik Hamasa,” je še povedal uradnik.

Izraelci porušili Hamasov parlament?

Po tem, ko so bili izraelski vojaki nedavno fotografirani v stavbi Hamasovega parlamenta v mestu Gaza, se zdi, da je vojska to stavbo porušila. Times of Israel poroča, da je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek, ki prikazuje trenutek eksplozije.

Stavbo palestinskega zakonodajnega sveta v Gazi so uporabljali le poslanci Hamasa od leta 2007, ko je teroristična skupina prevzela nadzor nad območjem. Izraelski obrambni minister Joav Gallant je v ponedeljek zvečer sporočil, da je Hamas izgubil nadzor nad Gazo. Dodal je, da je izraelska vojska zavzela tamkajšnji parlament.

Izrael je obljubil, da bo iz Gaze izkoreninil militantno skupino in nadaljuje ofenzivo na severu enklave. Premier Benjamin Netanjahu je danes dejal, da na tem ozemlju “ni skrivališča” za teroristično skupino. “Rekli so nam, da ne bomo dosegli obrobja mesta Gaza, in to smo storili. Rekli so nam, da ne bomo vstopili v Al-Shifa (bolnišnico), in to smo storili. V Gazi ni mesta, ki ga ne bomo dosegli,” je poudaril nekaj ur po vstopu enot v največjo bolnišnico v Gazi.

vir

Foto: Israel War Room X

Portal24