Izvedenka sodne medicine je na sojenju Sebastienu Abramovu povedala, da je Abramov v Vebrovo ustrelil naravnost. Tožilstvo Abramovu očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber. Na celjskem okrožnem sodišču so zaslišali psihiatra, ki je ocenil, da gre pri Abramovu za normalno, a narcisoidno osebo.

Psihiater Matej Kravos mora po odločitvi sodnega senata do naslednje obravnave, svoje izvedensko mnenje dopolniti. Pridobiti mora tudi celotno zdravstveno dokumentacijo Abramova. Naslednja obravnava bo 23. avgusta.  

Simona Šramek Zatler, izvedenka sodne medicine je danes povedala, da je bila Sara Veber ustreljena pod pravim kotom. Z balističnim izvedencem Tomažem Korbarjem mora pripraviti skupno izvedensko mnenje. Ugotoviti morata, v kakšnem položaju je bila Vebrova preden je bila ustreljena, razdaljo, s katere je bila ustreljena, in strelno linijo.

Na naslednji obravnavi bodo predvidoma zaslišali osem prič, predlagal jih je zagovornik Sebastiena Abramova, odvetnik Boris Grobelnik.

Smrti Sare Veber iz leta 2015, ki se je zgodila v okolici Žalca je policija dlje časa preiskovala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Celjski kriminalisti so ovadbo zoper Abramova vložili konec aprila leta 2020. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Abramovu v primeru, da bo spoznan za krivega, grozi do 30 let zapora. Abramov, ki je zaradi Sare Veber v celjskem priporu, obtožbe zanika. Saro Veber naj bi ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj je bil prepričan, da v cevi ni nabojev, je v svoj zagovor med preiskavo povedal Abramov.

Foto: Svet

By A.K.

Komentar: