J.Lo razkrila svojo lepotno rutino in ni zapletena

ByAna Koren

25. januarja, 2023

J.Lo razkrila svojo lepotno rutino in ni zapletena

Latino diva Jennifer Lopez navdušuje s svojim naravnim in svežim videzom. Nedavno je razkrila, da njena lepotna rutina ni tako zapletena, kot si ljudje mislijo. Kakovosten spanec je temelj, ki se mu ne odreka, a ni bilo vedno tako.

Čeprav mnogi ugibajo, kaj je skrivnost popolnega videza številnih zvezdnic, je zdaj Jennifer Lopez potrdila, da tega ni brez upoštevanja osnovnih pravil, ki so dober in zadosten spanec. 53-letna pevka in igralka je, kot skrivnost svojega vedno svežega videza, poudarila disciplinirano spanje. To pomeni, da vsak dan poskuša spati osem ur, in ko lahko še dlje.

Jennifer Lopez je v svojem glasilu “On The J-Lo”povedala, da si privošči tudi deset ur, če ima to srečo.

V glasilu, ki ga pošilja oboževalcem in naročnikom, razkrije marsikatero skrivnost iz zasebnega življenja. Tam je objavila prve fotografije svoje pravljične poroke z Benom Affleckom.

Zdaj je razkrila, zakaj je vedno videti sveže. In s tem potrdila, kar strokovnjaki in dermatologi govorijo že leta, da ni bližnjice, čarobne kreme ali seruma, kumaric na očeh ali dragega tretmaja, ki bi lahko prikrili pomanjkanje spanja na obrazu.

J.Lo je pojasnila, da spanje zanjo ni bila prioriteta, dokler ni doživela neprijetne situacije v poznih devetdesetih. Kot večina mladih, in takrat je bila v poznih dvajsetih, je mislila, da zmore vse in da bo zmogla ves čas. Jennifer je pojasnila, da je takrat spala le tri do pet ur na noč. Med tednom je bila cele dneve na snemanjih ali dajala intervjuje, ob koncih tedna pa je snemala videospote.

“Bila sem v poznih dvajsetih in mislila sem, da sem nepremagljiva. Dokler me ni nekega dne, ko sem sedela v prikolici, dohitelo vse delo in stres, ki ga je delo prineslo s seboj, skupaj s premalo spanja. Duševno si nisem več opomogla,” je povedala pevka.

“Popolnoma sem zmrznila, nisem videla ostre slike. Začelo me je strašiti, strah pa se je začel množiti in samo še naraščati. Šlo je za klasičen panični napad, ki ga povzroča izčrpanost, a do takrat sploh še nisem slišala za ta izraz ,” se je spomnila Lopez. Ni bilo potrebe da se ji to  zgoditi dvakrat, da bi naredila spremembe.

“Spoznala sem, kako resne so lahko posledice ignoriranja tega, kar moj um in telo potrebujeta za zdravje,” je dodala. Od takrat pazi, da telesu zagotovi zadostno količino spanca.

To ni prvič, da je Jennifer spregovorila o svojem režimu spanja. Seveda, tako kot večina ljudi, tudi ona ne more spati osem ur vsako noč oziroma “iztisniti” 10 ur spanja. Zato se je latino diva zatekla k triku. Če ve, da nima osem ur časa, potem spi dvakrat manj.

“Bodisi manj kot štiri ali več kot sedem ur spanja,” je nedavno povedala za Vogue.

Ta teorija ima tudi znanstveno podporo, namreč med spanjem gremo skozi pet faz spanja, dve lažji, dve globoki in zadnjo fazo REM, ki nastopi približno 90 do 120 minut po začetku spanja. Celoten cikel se čez noč ponovi štiri do petkrat. Za občutek počitka pa ni toliko pomembno, koliko časa smo spali, temveč ali smo prespali vse faze.

vir Foto: J.Lo Twitter

Ne spreglejte…

Jennifer Lopez delila skrivnost svoje mladostne kože

Jenifer Lopez je ena izmed slavnih zvezdnic, ki se ne sramujejo pokazati, kako izgledajo brez ličil. Poleg tega je ponosna na svojo mladostno kožo. 

“Nikoli nisem uporabljala botoksa. Nisem tak človek. Nič nimam proti ljudem, ki to počnejo, a me to ne zanima,” je nekoč dejala… več tukaj.