Jabolčni biskvit s kislo smetano

ByAna Koren

7. septembra, 2022

Jabolčni biskvit s kislo smetano

Bliža se sezona jabolk in, če se tudi v kuhinji obračate po letnih časih in pri kuhi in peki najraje uporabljate sezonske sestavine potem bo ta preprost jabolčni biskvit v vaši kuhinji zelo dobrodošel.

Kaj potrebujete:

  • 4 jabolka
  • 1 limona, iztisnjen sok
  • 440 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 480 g navadne moke
  • 7 g pecilnega praška
  • 250 g kisle smetane
  • 50 ml ruma
  • 20 g masla, stopljenega, plus dodatek za pekač
  • 10 g sladkorja v prahu

Postopek

Jabolka olupite, odstranite peške in narežite na osmine. Jabolka prelijte z limoninim sokom in potresite z malo sladkorja, da ne potemnijo.

Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija (ventilatorsko).

Z mešalnikom s preostalim sladkorjem v prahu stepite jajca. Stepajte dokler ne dobite goste, blede, peni podobne zmesi. V jajčno kremo presejte moko s pecilnim praškom in vmešajte kislo smetano, rum in maslo.

Notranjost 23 cm vzmetnega modela premažite z maslom in po dnu razporedite jabolka. Po vrhu z žlico porazdelite testo in jo poravnajte z z lopatko.

Pekač dajte v pečico in pecite 50 do 60 minut. Ne odpirajte vrat.

Kolač ohladite in ga zvrnite na krožnik.

Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite… Dober tek!

Foto: iStock