Jabolčni biskvit s kislo smetano
Bliža se sezona jabolk in, če se tudi v kuhinji obračate po letnih časih in pri kuhi in peki najraje uporabljate sezonske sestavine potem bo ta preprost jabolčni biskvit v vaši kuhinji zelo dobrodošel.
Kaj potrebujete:
- 4 jabolka
- 1 limona, iztisnjen sok
- 440 g sladkorja v prahu
- 4 jajca
- 480 g navadne moke
- 7 g pecilnega praška
- 250 g kisle smetane
- 50 ml ruma
- 20 g masla, stopljenega, plus dodatek za pekač
- 10 g sladkorja v prahu
Postopek
Jabolka olupite, odstranite peške in narežite na osmine. Jabolka prelijte z limoninim sokom in potresite z malo sladkorja, da ne potemnijo.
Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija (ventilatorsko).
Z mešalnikom s preostalim sladkorjem v prahu stepite jajca. Stepajte dokler ne dobite goste, blede, peni podobne zmesi. V jajčno kremo presejte moko s pecilnim praškom in vmešajte kislo smetano, rum in maslo.
Notranjost 23 cm vzmetnega modela premažite z maslom in po dnu razporedite jabolka. Po vrhu z žlico porazdelite testo in jo poravnajte z z lopatko.
Pekač dajte v pečico in pecite 50 do 60 minut. Ne odpirajte vrat.
Kolač ohladite in ga zvrnite na krožnik.
Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite… Dober tek!
Foto: iStock