Jabolko pred obrokom lahko zniža raven sladkorja v krvi

ByA.K.

23. februarja, 2023

Jabolko pred obrokom lahko zniža raven sladkorja v krvi

Zaužitje jabolka pred obrokom lahko zniža raven sladkorja v krvi. Sladkorna bolezen je resno stanje, ki vpliva na življenje prizadete osebe na različne načine. Ne glede na to, katero vrsto sladkorne bolezni imate, povzroča previsoke ravni krvnega sladkorja. Vzdrževanje stabilne ravni sladkorja je za tiste, ki živijo s to kronično boleznijo, bistveno.

Eden od načinov, kako to doseči, je s tem, kar jeste. Številni zdravstveni strokovnjaki zagovarjajo prehrano, bogato s sadjem, zelenjavo in zdravimi ogljikovimi hidrati.

Strokovnjaki hkrati svarijo pred zmanjšanjem vnosa živil, kot sta sladkor in predelano meso. Vendar se zdi, da bi uživanje enega sadja lahko pomagalo znižati… več tukaj.

Ne spreglejte…

S to krvno skupino imate tveganje za možgansko kap

Raziskave kažejo, da imajo ljudje s krvno skupino A, še pred 60. letom večjo verjetnost za možgansko kap, kot ljudje z drugimi krvnimi skupinami. Krvne skupine opisujejo bogato paleto kemikalij, prikazanih na površini naših rdečih krvničk. Med najbolj znanimi skupinami sta A in B, ki sta lahko prisotni skupaj kot AB, posamezno kot A ali B ali nista prisotni kot 0.

Tudi znotraj teh glavnih krvnih skupin obstajajo nekatere razlike, ki so posledica genskih mutacij. V študiji, katere rezultati so bili objavljeni leta 2022, so genetiki odkrili neposredno povezavo med podmnožico gena A1 in zgodnjim pojavom možganske kapi… več tukaj.

Foto: Pexels