Jadranka Rebernik odstopila kot odgovorna urednica na Televiziji Slovenija

Jadranka Rebernik odstopila kot odgovorna urednica na Televiziji Slovenija

Jadranka Rebernik je odstopila z mesta odgovorne urednice informativnega programa prvega programa Televizije Slovenija. Do imenovanja novega odgovornega urednika bo uredništvo kot vršilka dolžnosti odgovornega urednika vodila Polona Fijavž. Rebernik ni posredovala nobenega dopisa, v katerem bi pojasnila svojo odločitev, temveč je zgolj v enem stavku sporočila, da odstopa.

Prejšnji teden je svet RTVS pozval upravo javne radiotelevizije, naj preveri, ali je informativni program TVS pod vodstvom Rebernikove od junija do septembra letos uresničeval programske standarde. Odzvali so se na utemeljen sum, da “odgovorna oseba odgovarja le na papirju in po funkciji, ne pa tudi v praksi”.

V odziv na to je uprava RTV Slovenija zadolžila vršilca dolžnosti direktorja TV Slovenija Andraža Pöschla, da pozove Rebernikovo k pripravi poročila o aktivnostih. Svet delavcev RTVS je prav tako obravnaval razmere v informativnem programu TVS in upravo pozval, naj razišče, ali program in odgovorna urednica izpolnjujeta svoje zakonske in statutarne dolžnosti.

Jadranko Rebernik bo kot vršilka dolžnosti začasno nasledila Polona Fijavž, ki se je pred kratkim vrnila z mesta dopisnice RTVS v Berlinu. Rebernikova je mesto odgovorne urednice informativnega programa TVS opravljala od decembra 2021, najprej kot vršilka dolžnosti, nato pa je s polnim mandatom položaj zasedla 4. marca 2022. To je bil njen drugi mandat na tem položaju, prvič je bila odgovorna urednica med leti 2015 in 2018.

vir Foto: Twitter Portal24