Jajca v okusni paradižnikovi omaki so odlična ideja za preprosto in lahko poletno kosilo. Pa ne le to, jed je prijazna tudi do denarnice. K njej pa se prileže zgolj kos hrustljavega kruha.
Potrebovali boste:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 – 2 strok česna
- 0,25 šopka svežega peteršilja
- 2 žlici črnih oliv brez koščic
- 1 žlica vloženih kaper
- 2-3 inčuni v olju
- 0,5 žličke origana
- 2 ščepca mletega čilija
- sol
- sveže mleti poper
- 400 sesekljanega paradižnika v pločevinki (v poletnem izobilju svežega paradižnika lahko posežete po njem)
- 4 velika jajca
- 1 pest naribanega parmezana
… navodila za pripravo, najdete tukaj.
Ne spreglejte:
Dutch baby
Lahko in postno kosilo z imenom “dutch baby”. Po vsem svetu znana palačinka, ki se peče v pečici. Ime se sliši komplicirano, a je priprava toliko bolj preprosta… več tukaj.
Vir in foto: Okusno.je