Jajca v okusni paradižnikovi omaki so odlična ideja za preprosto in lahko poletno kosilo. Pa ne le to, jed je prijazna tudi do denarnice. K njej pa se prileže zgolj kos hrustljavega kruha.

Potrebovali boste:
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 – 2 strok česna
  • 0,25 šopka svežega peteršilja
  • 2 žlici črnih oliv brez koščic
  • 1 žlica vloženih kaper
  • 2-3 inčuni v olju
  • 0,5 žličke origana
  • 2 ščepca mletega čilija
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 400 sesekljanega paradižnika v pločevinki (v poletnem izobilju svežega paradižnika lahko posežete po njem)
  • 4 velika jajca
  • 1 pest naribanega parmezana

… navodila za pripravo, najdete tukaj.

Ne spreglejte:

Dutch baby

Lahko in postno kosilo z imenom “dutch baby”. Po vsem svetu znana palačinka, ki se peče v pečici. Ime se sliši komplicirano, a je priprava toliko bolj preprosta… več tukaj.

Vir in foto: Okusno.je

By A.K.

Komentar: