Jajčna solata – tradicionalno klasična priloga

ByAlenka Mirnik

24. aprila, 2024 ,
Foto: Portal24 (AI)

Jajčna solata – tradicionalno klasična priloga

Jajčna solata je ena izmed tistih klasičnih jedi, ki nikoli ne gre iz mode. Zaradi svoje enostavne priprave, raznolikosti dodatkov in odličnega okusa je postala priljubljena sestavina piknikov, prazničnih miz in vsakdanjih kosil.

Opomba: Recept za jajčno solato, je zasnovan za približno 4 do 6 oseb. To predvideva, da je jajčna solata del obroka kot priloga ali kot ena izmed jedi na pikniku ali praznični mizi. Če pa jo nameravate postreči kot glavno jed, na primer z bogatim izborom kruha ali toasta za zajtrk ali lahko večerjo, bi ta količina zadostovala za približno 3 do 4 osebe. Za večje skupine ali za dogodke, kjer pričakujete, da bodo gostje posegali po več porcijah, priporočam, da količino sestavin ustrezno povečate.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 8 trdo kuhanih jajc,
  • 3 žlice majoneze,
  • 2 žlici gorčice,
  • sol in poper po okusu,
  • 1 čebula.
  • 2 stebla zelene,
  • paprika za barvo in svežino.

Postopek priprave:

Trdo kuhana jajca olupite in nasekljajte na majhne koščke.

V večji posodi zmešajte nasekljana jajca, majonezo, gorčico, sol in poper.

Nasekljajte čebulo in zeleno ter ju dodajte v mešanico.

Vse skupaj nežno premešajte, da se sestavine enakomerno razporedijo.

Postrezite ohlajeno, okrašeno s papriko za dodaten okus in barvo.

Informacije o hranilni vrednosti: Jajčna solata je bogata z beljakovinami in zagotavlja dober vir energije. Ena porcija vsebuje približno 300 kalorij, 10 gramov maščob in 6 gramov ogljikovih hidratov, kar je odvisno od uporabljenih sestavin.

Jajčna solata je izjemno vsestranska jed. Odlično se poda k svežemu kruhu, kot lahka večerja ali zajtrk. Prav tako je odlična priloga k različnim mesnim jedem, še posebej na piknikih in družinskih srečanjih. Njena kremasta tekstura in bogat okus dopolnjujeta vsako mizo.

Zdaj, ko imate ta preprost recept in nasvete za postrežbo, upamo, da boste uživali v pripravi in deljenju te klasične jedi z družino in prijatelji! Dober tek!

Portal24; Foto: Portal24 (AI)