Jake Paul proti Miku Tysonu: V živo na Netflixu

ByMiha Kovač

7. marca, 2024 ,
Foto: Freepik

Jake Paul proti Miku Tysonu: V živo na Netflixu

V svetu športa se obeta spektakularen dogodek, saj se bo YouTuber Jake Paul 20. julija v Teksasu soočil z legendarnim boksarjem Mikom Tysonom. Kljub temu, da ni jasno, ali bo tekma uradna ali ekshibicijska, je potrditev, da bo dogodek predvajan v živo na Netflixu, med ljubitelji boksa sprožila val navdušenja.

Jake Paul, star 27 let, je na svoji zadnji borbi preteklo soboto zabeležil zmago nad Ryanom Bourlandom, kar je njegova deseta profesionalna zmaga. S tem je Paul, ki je znan po svojih boksarskih dosežkih, večinoma pridobljenih proti bivšim borcem UFC, znova dokazal svoje sposobnosti v ringu.

Na drugi strani ringa bo stal Mike Tyson, nekdanji svetovni prvak, čigar boksarska kariera je bila uradno končana leta 2005. Kljub temu je Tyson, ki bo tri tedne pred dvobojem s Paulom praznoval 58. rojstni dan, že pokazal, da je še vedno sposoben vrniti se v ring za ekshibicijske dvoboje. Njegov zadnji takšen nastop je bil leta 2020.

Tyson – “najslabši človek na planetu”

Tyson, znan kot “najslabši človek na planetu” in “najnevarnejši boksar vseh časov”, ima v svoji bogati karieri številne izjemne dosežke, med drugim je bil prvi boksar v težki kategoriji, ki je istočasno držal naslove WBA, WBC in IBF. Vendar pa so Tysonovo pot zaznamovali tudi številni vzponi in padci, vključno s pravnimi težavami in izgubo naslovov.

Dogodek, ki bo potekal na stadionu AT&T v Arlingtonu, domu ekipe Dallas Cowboys, obljublja, da bo eden izmed najbolj pričakovanih boksarskih spektaklov leta, saj bo združil dve generaciji borcev. Jake Paul je izrazil svoj cilj, da postane svetovni prvak, in dvoboj z Tysonom vidi kot priložnost, da se dokaže proti enemu največjih v zgodovini tega športa.

Pričakovanja so visoka, saj se oba borca pripravljata na to izjemno priložnost, da pokažeta svoje sposobnosti pred širokim občinstvom. Navdušenci boksa nestrpno pričakujejo, kako se bo razpletel ta izjemen dvoboj med legendarnim Tysonom in vzpenjajočo se zvezdo, Jakeom Paulom.

[Vir: BBC]; Portal24; Foto: