Janez Janša o Anžetu Logarju in prihajajočih volitvah

ByA.K.

28. decembra, 2023 , , ,
Janez Janša [Foto: zajem zaslona]

Janez Janša o Anžetu Logarju in prihajajočih volitvah

V decembrskem glasilu Stranke demokratične stranke (SDS) je prvak stranke, Janez Janša, izrazil svoje stališče o aktualnem političnem dogajanju. Med drugim se je osredotočil na Platformo sodelovanja Anžeta Logarja in njeno morebitno učinkovitost na političnem prizorišču. Janša je izpostavil, da je Logar pridobil politični kapital na predsedniških volitvah, ki ga je SDS podpirala, zdaj pa se odloča za ustanovitev lastne stranke. V prispevku z naslovom “Ime česa je Svoboda?” je opozoril na dogovor poslanske skupine, da se do konca leta uredijo statusne zadeve.

Izvršilni odbor SDS je že v začetku meseca ocenil, da Anže Logar ustanavlja svojo stranko, vendar izključitve iz stranke ali poslanske skupine niso predlagali. Logar je svoje politično udejstvovanje zunaj SDS pojasnil kot še neodločeno, medtem ko je SDS njegove nastope označila za stališča stranke v nastajanju.

Janša je tudi napovedal, da bi v stranki pričakovali izstop Logarja iz poslanske skupine, če se bo odločil za ustanovitev lastne stranke. Vendar pa Logar zaenkrat ni dal uradne izjave o svojih načrtih.

Prvak SDS je opozoril tudi na morebitne poskuse oslabitve stranke s strani tistih, ki so leta 2011 ustanovili stranko Gregorja Viranta. Po njegovem mnenju bi lahko novi projekti poskušali razdrobiti glasove, vendar meni, da je dodana vrednost SDS za slovensko demokracijo očitna. Janša je tudi pozval k neodvisni forenzični preiskavi volilnega sistema in nadzoru nad glasovanjem na prihodnjih volitvah. Hkrati pa je poudaril, da je SDS odprta za sodelovanje s tistimi, ki verjamejo v dobro Slovenije.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24