Janez Janša poziva k predčasnim volitvam: Ali Slovenija še ima vlado?

Janez Janša [Foto: zajem zaslona]

Janez Janša poziva k predčasnim volitvam: Ali Slovenija še ima vlado?

Vodja opozicijske stranke SDS, Janez Janša, je javno izrazil kritiko sedanjega vodenja države pod predsednikom vlade Robertom Golobom in pozval k predčasnim volitvam. Janša opozarja na pomanjkanje oprijemljivih političnih dosežkov v času Golobove vlade, katero zaznamujejo politične čistke, nespretno upravljanje kriz in sprejemanje politik, ki negativno vplivajo na kvaliteto življenja v Sloveniji.

Evropska poslanka Romana Tomc izraža skrb glede trenutnega stanja v slovenski politiki, kjer opaža oblastno aroganco in izgubo nadzora s strani vlade. V opombe kritikov se je vpletlo tudi pričanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar in Boštjana Lindava, ki sta obtožila vlado političnega vmešavanja v delo policije in obveščevalnih služb.

Romana Tomc je na X med drugim zapisala: “V EU parlamentu se informacije hitro širijo. Zato že zjutraj vprašanje – ali imate v Sloveniji še vlado? Noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji. Šok, ki so ga nekateri doživeli ob spremljanju včerajšnjih nastopov Roberta Goloba je razumljiv, a v resnici je le pokazal svoj pravi obraz. Očitno vlada panika in posledica je popolna izguba nadzora nad samim seboj. Sicer pa takšna aroganca ni nič novega, vse to je napovedal že pred volitvami, ko nas je zmerjal s fašisti.”

Kritike na račun vlade so izrazili tudi koalicijski partnerji, kjer se pojavljajo dvomi o dolgoročni vzdržnosti trenutne koalicije. Vodja poslanske skupine SD, Jani Prednik, in minister za delo, Luka Mesec, sta izrazila zaskrbljenost glede delovanja in strukture vlade, ki se sooča s številnimi izzivi.

Sedanja vlada se sooča z obtožbami totalitarnih tendenc in kritikami o pomanjkanju efektivnosti in smeri, zaradi česar se pojavljajo vprašanja o prihodnosti koalicije in potrebi po politični prenovi v državi. Janša in kritiki pozivajo k razmisleku o novih volitvah kot potencialni poti naprej za Slovenijo.

vir

Foto: Zajem zaslona

Portal24