Janez Janša: Vlagamo interpelacijo ministrice Jasne Ajanović Hovnik

Predsednik stranke SDS, Janez Janša, je danes napovedal interpelacijo ministrice za javno upravo, Sanje Ajanović Hovnik. Interpelacija se nanaša na očitke glede netransparentnega ravnanja ministrice, ki je v središču pozornosti zaradi visokih stroškov službene poti v New York in domnevnih nepravilnosti pri razpisu za nevladne organizacije (NVO).

Kaj je interpelacija?

Interpelacija je postopek, ki omogoča poslancem, da postavijo vprašanja ministrom o njihovem delu in odgovarjajo za svoje odločitve. Če je interpelacija uspešna, to lahko privede do razrešitve ministra ali ministrice.

Zakaj interpelacija ministrice Sanje Ajanović Hovnik??

Janez Janša je prek družbenega omrežja X sporočil, da je ministrica za javno upravo že deset dni osrednja tema in da so po njegovem mnenju kritike upravičene. Ob tem je poudaril, da država ima tudi druge probleme, zato bo poslanska skupina SDS vložila interpelacijo.

Da vladi skrajšamo muke ter omogočimo pristojnim ukvarjanje tudi z drugimi perečimi problemi, bo poslanska skupina SDS vložila interpelacijo zoper ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik. Pričakujemo sicer enak rezultat kot pri prejšnji desni roki PV Goloba ministru Loredanu, ” je še zapisal Janez Janša na omrežju X.

»Pričakujemo sicer enak rezultat kot pri prejšnji desni roki PV Goloba ministru Loredanu,« je na omrežju X še zapisal Janša.